Aktualno
StoryEditor

Arena Hospitality Group bilježi rast prihoda od 8 posto

31. Srpanj 2018.

Ukupni prihod Arena Hospitality Groupa u prvom je polugodištu iznosio 258,4 milijuna kuna, 8 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, dok je ukupni gubitak smanjen za 0,8 posto, na 23,7 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te turističke kompanije.

>>>Arena Hospitality ostvarila 712,2 milijuna kuna prihoda

Ukupni rashodi te tvrtke istovremeno su iznosili 282,5 milijuna kuna, što je 3,7 posto više nego lani. EBITDA je u proteklom polugodištu iznosila 24,3 milijuna kuna, što je 20,8 posto više nego godinu dana prije.

Vezano uz poslovanje u Hrvatskoj koje se odnosi na hotele, turistička naselja i kampove,, ukupni prihod u prvom polugodištu ove godine iznosio je 137,3 milijuna kuna, što je rast od 9,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani. U Hrvatskoj su raspolagali sa 764.748 soba, 4 posto više nego lani.

U izvješću ističu i kako njihov portfelj u Hrvatskoj karakterizira sezonsko poslovanje s glavninom dolazaka gostiju u razdoblju od lipnja do rujna. Rast prihoda u prvom polugodištu pripisuju, međutim, dobrom poslovanju u ožujku i i svibnju zbog povećanja noćenja vezanih uz praznike Uskrs i Tijelovo.

Navodi se i da je hotelska industrija u Istri zabilježila porast posjetitelja od siječnja do lipnja 2018. godine, od 8,8 posto, u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.

Arena Hospitality Group je u pripremu ovogodišnje sezone uložila 84,7 milijuna kuna, a investicija se odnosi na preuređenje soba, te zajedničkih prostora hotela, turističkih naselja i kampova.

>>>Arena Hospitality Group ostvarila 73,6 milijuna kuna prihoda

Pritom se najznačajnija ulaganja odnose na hotele i kampove Park Plaza Histria Pula, Park Plaza Arena, Arena Hotel Holiday te bivši Autokamp Pomer sada nazvan Arena One 99 Glamping.

U financijskom se izvješću najavljuje kako trenutno intenzivno rade na detaljnim planovima ulaganja u njihove objekte u Hrvatskoj i Njemačkoj, kao i da traže nove prilike ulaganja u Hrvatskoj i regiji srednje i istočne Europe.

U drugoj polovici godine planiraju započeti s modernizacijom kampa Arena Kažela.

U izvješću se navodi i da je poslovanje te grupe u Njemačkoj i Mađarskoj u proteklom polugodištu zabilježilo rast prihoda za 6,5 posto, na 116,5 milijuna kuna.

>>>Arena Hospitality Group kreće u IPO, najveća javna ponuda dionica od HT-a u 2007.

Pritom je EBITDA dosegnula 22,3 milijuna kuna, što je 21,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

19. travanj 2024 05:54