Aktualno
StoryEditor

Arena Hospitality Group ostvarila 73,6 milijuna kuna prihoda

30. Travanj 2018.

Hotelska grupacija Arena Hospitality Group smanjila je gubitak te ostvarila u prvom tromjesečju 73,6 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 16,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, navodi se u izvješću te kompanije. EBITDA gubitak iznosio je u prvom ovogodišnjem kvartalu 16,3 milijuna kuna, što je za 7,6 posto manje nego godinu dana prije, pokazuje izvješće te grupe, objavljeno u ponedjeljak na web stranici Zagrebačke burze.

U izvješću se navodi kako je smanjenje gubitka rezultat rasta u sve tri zemlje u u kojima posluje - Hrvatskoj, Njemačkoj i Mađarskoj - te se ističe da je u prvom tromjesečju ove godine primjetan znatan porast stupnja zauzetosti, što je donijelo porast prihoda od smještaja za 74,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ili gotovo 10 milijuna kuna.

>>>Dobar početak tjedna na burzi; u fokusu Auto Hrvatska, Adris i Arena Hospitality Group

"Hotelska industrija u Istri doživjela je porast broja posjetitelja od siječnja do ožujka 2018., što je pridonijelo i znatnom rastu našeg poslovanja u Hrvatskoj, a na poraste je utjecalo i to što smo prošle godine uveli nove sadržaje", naglašavaju iz Arena Hospitality Group (AHG), dodajući da im je i tržišni udjel porastao za 2,2 posto.

Tvrtka je u izvješću poručila i da radi na detaljnim planovima ulaganja u kampove i hotele u Hrvatskoj i Njemačkoj, kao i da traži nove prilike ulaganja u Hrvatskoj i regiji srednje i istočne Europe. Za poslovanje u Njemačkoj i Mađarskoj, gdje također imaju hotele, kažu da su u prvom tromjesečju prihodi porasli za 7,3 posto na godišnjoj razini, na 55,3 milijuna kuna, dok je EBITDA porasla za 91,2 posto, na 10 milijuna kuna.

"Poslovanje od kraja ožujka ove godine već vidimo kao vrlo ohrabrujuće. Drugo tromjesečje uobičajeno je intenzivno u Njemačkoj i Mađarskoj, dok je u Hrvatskoj početak visoke sezone, ali ipak niže poslovne aktivnosti nego što je u trećem tromjesečju kada obično ostvarujemo oko 70 posto godišnjih prihoda", kažu iz te kompanije.

>>>Danas u Hrvatskoj: Skup ‘Turizam i hotelska industrija 2018’

Vezano samo za poslovanje u Hrvatskoj, ističu da je u prvom tromjesečju ove godine porast došao zbog noćenja povodom Uskrsa, koja su bila ostvarena već dijelom u ožujku. "U Hrvatskoj smo ostvarili u prvom tromjesečju porast prihoda za 65,2 posto, na 15,7 milijuna kuna, dok su samo u ožujku ukupni prihodi porasli za 139 posto u odnosu na one u ožujku 2017.", kažu iz te grupacije, naglasivši da su u Hrvatskoj prije početka glavne sezone u Hrvatskoj uložili 26,6 milijuna kuna u preuređenje soba, zajedničkih prostora hotela, turističkih naselja i kampova.

16. travanj 2024 10:42