Aktualno
StoryEditor

Arena Hospitality ostvarila 712,2 milijuna kuna prihoda

01. Ožujak 2018.

Hotelska grupacija Arena Hospitality u 2017. godini ostvarila je ukupne prihode od 717,2 milijuna kuna, 64,5 posto više u odnosu na 2016. godinu, a snažno je porasla i dobit, pokazuje poslovno izvješće te tvrtke.

Kako navode u revidiranom konsolidiranom financijskom izvješću, objavljenom u srijedu, to je posljedica toga što su po prvi puta u poslovne rezultate uključeni i konsolidirani rezultati hotela u Njemačkoj i Mađarskoj. Također, napominju, zabilježen je i značajan organski rast poslovanja u Hrvatskoj.

>>>Koestlinu poskočila dobit za 9 posto

- Povećanje od 80,9 milijuna kuna poglavito je rezultat prve konsolidacije našeg poslovanja u Njemačkoj i Mađarskoj, kao i odlično poslovanje tijekom sezone u Hrvatskoj, navode.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je za 61,3 posto, na 212,9 milijuna kuna.

Dio sredstava, od ukupno 788,4 milijuna kuna prikupljenih lani javnom ponudom dionica, kompanija je iskoristila za stjecanje 12 posto preostalog udjela u operacijama PPHE Hotel Group u Njemačkoj i Mađarskoj, uključujući osam hotela brenda park Plaza i art‘otel, čime je postala stopostotni vlasnik tih hotela.

Širenje na Njemačku i Mađarsku

Također, osigurali su i ekskluzivno pravo vođenja i razvijanja hotela brenda Park Plaza u 18 zemalja srednje i istočne Europe.

- Širenjem na tržišta Njemačke i Mađarske uistinu smo preobrazili grupu, od izrazito domaćeg pružatelja smještaja lokalnog karaktera u dinamično međunarodno društvo s dobro strukturiranim portfeljem koje posluje tokom cijele godine, poručio je predsjednik uprave Reli Slonim.

>>>Grupa Podravka lani od prodaje ostvarila prihode od 4,1 milijarde kuna; 1,8 posto manje nego 2016.

Prije početka prošlogodišnje ljetne sezone, grupacija je uložila 52,2 milijuna kuna u podizanje usluge u postojećim smještajnim kapacitetima, a kako bi ojačala tržišnu poziciju u Puli i Medulinu, navodi se u izvješću.

Slonim napominje da grupacija trenutno analizira nekoliko projekata u Njemačkoj i Mađarskoj kojima bi dodatno mogli osnažiti portfelj.

>>>Croatia osiguranje lani ostvarilo dobit od 251,9 milijuna kuna; 43,2 posto više nego 2016.

- Zainteresirani smo za daljnje širenje te uprava istražuje mogućnosti u Hrvatskoj i na području srednje i istočne Europe, u skladu s našim investicijskim kriterijima, kazao je Slonim.

24. travanj 2024 17:48