Aktualno
StoryEditor

Ascalia - inteligentna platforma koja štedi novac, čuva okoliš i poboljšava življenje

15. Svibanj 2019.

Era u kojoj živimo sve je brža, ali i sve nemilosrdnija. Ono što je do prije samo 5 godina bilo teško zamislivo ili nezamislivo, danas je stvarnost. I to ne bilo kakva stvarnost. Stvarnost koja direktno utječe na naše i živote naših najmilijih. Tehnologija sada više no ikad odlučuje kako živimo, koliko živimo, kako radimo, koliko radimo, kako privređujemo i koliko privređujemo.

U Ascaliji nemamo sumnje u to da je tehnologija ovdje zbog nas, a ne mi zbog nje. Ona je ovdje da bi nam poboljšala kvalitetu proizvodnje, a to je upravo ono što naša Industry 4.0 platforma radi. I to radi najbolje.

Naime, za veliku većinu tvornica na svijetu ogroman je problem što raspolažu tehnologijama koje su ugrađivane kroz prethodnih pola stoljeća te se tako nije vodilo računa o cjelovitoj slici, o ukupnom upravljanju sustavom. To unosi kaos u upravljanje, a kaos je neprijatelj svakog inteligentnog upravljanja i pokušaja smanjenja troškova. Ako se kao vlasnik proizvodnog pogona i odlučite na prijelaz na novu tehnologiju, bivate ugušeni troškovima prijelaza i, bitnije, gubitkom najdragocjenijeg resursa – vašeg vremena.

Marin Bek, suosnivač Ascalie, ističe da takav kaos ne predstavlja ni najmanji problem za Ascalia platformu. Naprotiv. Ona jedina na tržištu (!) može uključiti sve tehnologije unatrag 50-ak godina u jedinstvenu platformu te tako omogućiti da se upravljanje neslućeno pojednostavi, a kroz inteligentan, holistički pristup istovremeno osigura viša produktivnost, manji troškovi i drastično manje kvarova u vašem proizvodnom pogonu.

Kako Ascalia može ono što konkurencija ne može?

Naš in-house ADS uređaj omogućuje spajanje i starijih postrojenja na platformu bez potrebe za zamjenom uređaja i strojeva i bez vremena čekanja. Ascalijin sustav motrenja u realnom vremenu prosljeđuje podatke Ascalijinoj analitici pogonjenoj umjetnom inteligencijom, koja identificira i slabe i kritične točke u vašem pogonu te omogućuje sprečavanje i ispravljanje istih prije nego je do usporavanja i/ili kvara uopće došlo. To uključuje i motrenje elektromagnetskog zračenja (u partnerstvu s Končar - Institutom za elektrotehniku), motrenje kvalitete zraka, sprečavanje i najmanjih ekoloških nezgoda, a u krajnjem slučaju – obavještavanje o ozljedama na radnom mjestu te automatsko obavještavanje medicinskog osoblja. Istovremeno, sustav pronalazi načine za smanjenje ukupne potrošnje energije, a cijeli se proces zbiva u okruženju end-to-end enterprise razine enkripcije.

Industrija 4.0 je tu, i ne čeka nikoga. Nemate vremena. Imate Ascaliu. 70% manje kvarova. 30% niži troškovi održavanja. 30% viša produktivnost. Istinska samoodrživost. Game changer za vaš pogon. Ascalia.

27. travanj 2024 01:48