Aktualno
StoryEditor

Atlantic Grupa negira navode o osnivanju konzorcija s Adrisom za kupnju Agrokorovih tvrtki

16. Rujan 2017.

Nakon medijskih natpisa o pozivu Atlantic Grupe i Adrisa hrvatskim kompanijama da im se pridruže u zajedničkom konzorciju koji bi preuzeo dijelove poslovanja Agrokora, osobito Ledo i Jamnicu, kako bi ostali u dominantno domaćem vlasništvu, iz Atlantic Grupe negirali su takve navode.

"Atlantic Grupa ne poduzima nikakve aktivnosti vezano za formiranje konzorcija za kupnju dijelova sustava Agrokor. Kao listana kompanija o takvim bismo namjerama najprije obavijestili Zagrebačku burzu, a ine medijske napise ne možemo interpretirati."

>>> Protiv Agrokora vode se sudski postupci u šest zemalja

S druge strane, u rovinjskom Adrisu iskazali su spremnost na osnivanje konzorcija, stvore li se uvjeti za to.

"Adris ne komentira medijske napise. Ali, ako budu stvoreni uvjeti za to, Adris je spreman zajedno s uspješnim hrvatskim tvrtkama tražiti cjelovito rješenje za Agrokor, to više što je riječ o tvrtkama koje imaju poslovnu vjerodostojnost i investicijski potencijal. Uvjereni smo da bi to bilo korisno ne samo za te tvrtke nego i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini".

Stvaranje takvog konzorcija podržali su u Agrokoru, a svoje odobravanje dala je i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

>>> Sberbank ‘bacio rukavicu’: Agrokor je prijevara bez presedana

"Izvanredna uprava pozdravlja svaki iskaz interesa kojim se prepoznaju rezultati rada na restrukturiraju i uspješnost kompanija Agrokora, kojima ćemo nastaviti podizati vrijednost. Međutim, napominjemo da nema prodaje ključnih kompanija, niti prijedloga koji se tiču prodaje prije nagodbe. O prodaji ne odlučuju niti izvanredna uprava niti država, nego odlučuju vjerovnici", reakcija je iz Agrokora.

Dok je ministrica Dalić kazala kako je to dobra vijest. "Savjetnici Alix i partneri rade na pripremi nagodbe, zadaća je izvanrednog povjerenika da sačini i postigne nagodbu najkasnije u zakonom zadanim rokovima. Dobro je da postoji domaći zainteresirani kapital kada vjerovnici donesu odluku što će se kada i na koji način prodavati. Za mene je mogućnost da se i domaći kapital priprema kako bi bio spreman na odluke vjerovnika o budućnosti Agrokora dobra vijest. Ujedno, nadam se da će takvih inicijativa biti više".

25. travanj 2024 09:35