23. srpanj 2018.

Atlantic Grupa prodala Nevu proizvođaču Biobaze

Atlantic Grupa i tvrtka Magdis iz Zagreba potpisali su ugovor o kupoprodaji društva Neva, koje je nositelj proizvodnog programa kozmetike Atlantic Grupe, a pod čijim krovom se nalaze poznati brandovi Rosal, Plidenta i Melem. Magdis je renomirani proizvođač kozmetičke linije Biobaza te ljekarničkih i medicinskih sirovina i proizvoda, a proširenjem proizvodnih kapaciteta i brand portfelja postaje značajan igrač na hrvatskom i regionalnom tržištu kozmetičkih proizvoda. Magdis će preuzeti proizvodni pogon Neve u Rakitju i ukupni portfelj kompanije s 52 zaposlenih.

Atlantic Grupa nastavlja provoditi svoj strateški program dezinvestiranja „non-core“ malih poslovnih operacija među kojima se nalazi i program kozmetike, našavši u tom procesu idealnog partnera u tvrtki Magdis s kojom dijeli zajedničke vrijednosti i želju za nastavkom rasta i razvoja uglednih hrvatskih kozmetičkih brandova. Sinergijski učinci dvaju kompanija stvorit će novi prostor za rast kako na domaćem tržištu tako i pozicioniranje za rast u regiji, stoji u priopćenju iz Atlantic Grupe.

>>> Atlantic: Dobit od prodaje dviju tvornica iznosila 65  milijuna kuna

"U ovom procesu izuzetno nam je bilo važno pronaći partnera koji će pratiti visoko postavljene standarde kvalitete i prepoznati vrijednost brandova koji vuku svoju tradiciju iz višedesetljetne prošlosti te dijele viziju svojih osnivača. U Magdisu smo našli upravo takvog partnera“ kazao je Neven Vranković, potpredsjednik Uprave za korporativne aktivnosti Atlantic Grupe.

U Magdisu vjeruju u izvrsne rezultate te da će vrlo brzo moći ponuditi inovacije u kompletnom portfelju.

"Izuzetno smo sretni što je Atlantic Grupa u nama prepoznala strateškog partnera koji će znati nastaviti razvijati renomirane brendove iz Nevinog portfelja, poput Melema, Rosala i Plidente, te ih unapređivati i širiti njihovu prisutnost kako na domaćem tako i na izvoznim tržištima. Ovom akvizicijom Magdis Grupa postaje najveći hrvatski proizvođač kozmetike što je jedna izuzetna poslovna prilika, ali i veliki izazov s kojim će se naš tim stručnjaka s radošću suočiti," izjavio je predsjednik Uprave Magdis Marko Gross.

Atlantic Grupa je akvirirala Nevu 2003. godine od tadašnjeg farmaceutskog diva Plive, a proširila ju je godinu kasnije akvizicijom tvrtke Interchem u čijem je portfelju bio omiljeni brand Melem. Neva, tako, kao najveći proizvođač kozmetike u Hrvatskoj baštini visoke standarde kontrole kvalitete i razvoja proizvoda iz velikih farmaceutskih sustava, a  dopunjena je vizionarstvom inovatora poput tvorca Melema – Nine Nikšića. Sličan put slijedi i Magdis i njezina linija proizvoda Biobaza koju je 1993. godine ustanovio mr. sc. Srećko Gross, dipl. ing. pharm., stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj proizvodnji, a uspješno razvio Marko Gross, predsjednik Uprave kompanije Magdis.