Aktualno
StoryEditor

Atlantic Grupa prvi izdavatelj u PRIME tržištu

04. Rujan 2018.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe d.d., i Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze d.d., potpisali su ugovor o prelasku Atlantica sa Službenog u Vodeće tržište Burze (eng. PRIME). Time je Atlantic Grupa d.d. postala prvi izdavatelj koji je pristupio ovom najzahtjevnijem tržišnom segmentu.

>>>Atlantic Grupa prvi regionalni korisnik ‘vidovitog’ superračunala Watson

- Prime tržište zamišljeno je kao segment koji bi pružao primjer najbolje tržišne prakse te nas izuzetno veseli činjenica da su i drugi izdavatelji zainteresirani za iskazivanje svoje posvećenosti najvišim standardima prelaskom u Prime tržište, izjavila je Gažić.

Tedeschi je podsjetio kako je Atlantic Grupa bila među prvima koja je usvojila Kodeks korporativnog upravljanja i Kodeks etike u upravljanju te kako su među prvima plasirali korporativne obveznice i koristili mezanin financiranje.

- Privlačnost investitorima opravdali smo ostvarujući obećane rezultate gotovo 39 kvartala uzastopno, a potvrdu naših napora dobili i priznanjima poput onog Euromoneya, vodećeg svjetskog financijskog časopisa, kada smo proglašeni najbolje vođenom kompanijom u Hrvatskoj te najbolje vođenom kompanijom u sektoru hrane i pića u regiji središnje i istočne Europe u 2015. godini, izjavio je Tedeschi.

>>>Gažić: Likvidnost na hrvatskom i slovenskom tržištu kapitala pala zbog Agrokora

Novi Zakon o tržištu kapitala omogućio je Burzi da svojim Pravilima propiše zahtjevnije uvjete u vezi uvrštenja i zaštite ulagatelja od onih Zakonom propisanih za Redovito i Službeno tržište, što je nedavnim izmjenama i dopunama Pravila Burze i realizirano. Izmjene Pravila jedan su od koraka kojima Burza nastoji pojačati razinu transparentnosti na domaćem tržištu kapitala i time pozitivno utjecati na povjerenje ulagatelja, likvidnost te vrijednost tržišta u cjelini.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

24. travanj 2024 19:16