Aktualno
StoryEditor

Atlantic Grupa prvo polugodište završila s porastom dobiti i prihoda

30. Srpanj 2019.

Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila dobit iz poslovanja (EBIT) u iznosu od 275,8 milijuna kuna, što je rast od 11,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 213,5 milijuna kuna i veća je za 13,9 posto, objavili su u utorak iz te tvrtke putem Zagrebačke burze.

Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 2,57 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3,5 posto.

Potpredsjednik Uprave za financije Zoran Stanković kaže da je poseban fokus stavljen na upravljanje robnim markama i ljudskim potencijalima.

Sve to zasigurno je pridonijelo povjerenju financijske zajednice pa smo tako u prvom polugodištu zabilježili i povijesno rekordnu vrijednost naše dionice, istaknuo je Stanković.

Na ukupan rast prihoda od prodaje najviše su utjecala strateška poslovna područja "delikatesni namazi" s rastom od 9,7 posto i "pića" s rastom od 3,5 posto, ističu iz Atlantic Grupe.

S 532,7 milijuna kuna prihoda od prodaje i 20,7 posto udjela u ukupnim prihodima poslovno područje "kava" se ističe kao najveća pojedinačna kategorija.

U distribucijskom poslovanju sva su tržišta ostvarila rast, a najznačajnije je, čak 11,8 posto, raslo tržište Hrvatske.

U priopćenju se navodi i da u ukupnoj prodaji vlastiti brendovi čine 65,4 posto posto, brendovi principala u distribuciji 26,1 posto, a ljekarnički lanac Farmacia sudjeluje s 8,5 posto posto.

Iz Atlantic Grupe podsjećaju da su krajem ožujka otvorili novi, suvremeno opremljeni logističko-distribucijski centar kraj Velike Gorice, kojim osiguravaju adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju distribucijskog poslovanja.

Investicija u izgradnju i opremanje vrijedna oko 20 milijuna eura realizirana je u suradnji s tvrtkom Kamgrad, a u prvoj fazi osiguran je skladišni kapacitet od 30.000 paletnih mjesta, s mogućnošću modularnog širenja u skladu s poslovnim potrebama.

Također, u istom su skladištu implementirani i pušteni u rad tehnološko visokosofisticirani logistički roboti tvrtke Gideon.

19. travanj 2024 17:00