Aktualno
StoryEditor

Atlantic prodao Multipower i riješio se sportske i funkcionalne prehrane

02. Travanj 2019.

Atlantic Grupa prodaje poslovanje sportske i funkcionalne prehrane koja uključuje brendove Multipower, Champ i Multaben dugogodišnjem partneru u distribuciji sportske i aktivne prehrane njemačkom Genuportu, objavljeno je u utorak na Zagrebačkoj burzi.

Nastavak je to korporativne strategije dezinvestiranja nestrateških poslovnih operacija u okviru koje su već prethodno dezinvestirana proizvodna postrojenja sportske i aktivne prehrane belgijskom Aminolabsu.

Atlantic je na sportskoj i funkcionalnoj prehrani prošle godine ostvario 133,7 milijuna prihoda, što je činilo 2,5 posto ukupnih prihoda od prodaje Atlantic Grupe.

- Njemačka kompanija Genuport kao dosadašnji distributer ulazi u vlasništvo tržišno etabliranih brendova s odličnim poznavanjem tržišta i potencijala robnih marki koje se nalaze u segmentu sportske i aktivne prehrane i kao takva je bila logičan izbor za partnera u ovom procesu. Vjerujemo kako će Genuport fokusirano i predano nastaviti razvijati brendove s dugogodišnjom tradicijom te se sa znanjima koje ima u distribuciji još bolje pozicionirati u ovom brzorastućem tržišnom segmentu - rekao je Neven Vranković, potpredsjednik Atlantic Grupe za Korporativne aktivnosti, dodajući kako iznos transakcije obje kompanije tretiraju kao poslovnu tajnu.

Multipower je već više od 40 godina prepoznata robna marka i jedan od europskih lidera na tržištu sportske i aktivne prehrane, poznata po svojim  proteinskim proizvodima i dodacima prehrani za sportaše i rekreativce. U sustavu Atlantic Grupe nalazila se od 2005. godine, uz prateće brandove Champ i Multaben poznate njemačkoj i široj europskoj publici. Genuport je jedna od vodećih njemačkih distribucijskih kompanija s dugom referentnom listom partnerskih kompanija poput Wandera, Mondeleza, Snyder‘s Lancea, Weetabixa i mnogih drugih.

16. travanj 2024 02:34