Aktualno
StoryEditor

Avion Norwegian Air-a s više od 80 vodoinstalatera prisilno sletio zbog kvara u toaletu

31. Siječanj 2018.

Iako se na letu Norwegian Air-a u subotu nalazilo više od 80 vodoinstalatera, avion je morao prisilno sletjeti zbog kvara u toaletu, prenosi SFgate.

Oko 9 sati i 30 minuta avion je poletio iz Osla prema Münchenu, no negdje iznad granice sa Švedskom avion se okrenuo nazad prema Oslu zbog problema s toaletom.

>>>Najveći zrakoplov na svijetu testiran na pisti

Zanimljivo, na letu se nalazilo oko 85 vodoinstalatera od kojih mnogi rade za poznatu norvešku Rørkjøp vodoinstalatersku kompaniju koji su htjeli popraviti kvar, međutim takvi kvarovi se mogu popraviti samo izvan aviona.

Problemi sa zahodom nisu neuobičajen razlog za prisilno slijetanje.

Vrlo brzo nakon prisilnog slijetanja radnici na aerodromu su riješili problem, te se avion uputio prema Münchenu gdje je sletio oko podneva.

>>>VIDEO: Posljednji putnički let nebeskog diva Boeinga 747

Problemi s avionskim zahodom nisu toliko neuobičajen razlog za prisilno slijetanje. Početkom mjeseca dva leta United Airlinesa morala su sletjeti zbog sličnih problema. Na letu Denver Havaji avion je preusmjeren u San Francisco jer je kapacitet spremnika ispod toaleta bio prekrcan, dok je let Chicago Hong Kong nepredviđeno morao sletjeti na Aljasku jer je jedan od putnika cijeli zahod premazao svojim izmetom.

19. travanj 2024 11:41