Aktualno
StoryEditor

AZ fond od travnja vodi novi predsjednik Uprave, Kristijan Buk

21. Ožujak 2017.

Kristijan Buk novi je predsjednik Uprave AZ fonda, a na tu funkciju trebao bi službeno stupiti sredinom mjeseca travnja. Očekivalo se da će predsjednikom Uprave biti imenovan Marijo Staroselčić, međutim on je imenovan članom.

Upravno vijeće Hanfe, na 18-toj je sjednici izdalo rješenja kojima se daje dozvola da Buk i Staroselčić (.pdf) budu članovima Uprave, no titulu predsjednika, prema neslužbenim informacijama,  preuzeo je Buk koji je Allianzu proveo punih 12 godina.

Profesionalnu karijeru započeo je  u Croatia Lineu iz Rijeke, odakle je rodom. Prelazi u ADRIA osiguranje, u Puli,  na mjesto financijskog direktora.

Nakon preuzimanja ADRIA osiguranja d.d. od strane Grawe Hrvatska d.d., 2001. godine postaje voditelj Službe financija i općih poslova, a krajem 2004. godine prelazi na poziciju voditelja Odjela kontrolinga te istovremeno i prokurista Grawe Hrvatska.

Kao jedan od članova radne grupe "Kapital, granica solventnosti i ulaganja", sudjeluje u izradi prijedloga novog Zakona o osiguranju.

Sredinom 2005. godine prelazi u Allianz Zagreb d.d. na poziciju direktora Sektora za kontroling i upravljanje imovinom.

Tijekom karijere usavršava se, kako u stručnom znanju, tako i u management vještinama. Pohađao je niz stručnih predavanja te sudjelovao na raznim skupovima i radionicama, a član je i Znanstvenog vijeća Instituta za osiguranje, stoji u njegovom službenom životopisu.

26. travanj 2024 09:10