Aktualno
StoryEditor

Bačić opoziciji: Ono što vi govorite piše Ivica Todorić

27. Listopad 2017.

Hrvatski sabor je i u petak zasjedanje nastavio stankama zbog Agrokora, Mostovca Nikolu Grmoju posebno je razljutila činjenica da predsjednik Sabora Gordan Jandroković u dnevni red sjednice danas neće uvrstiti njihov prijedlog izmjene odluke o povjerenstvu za Agrokor, no prozvani Jandroković mu je uzvraćao kako je takva njegova odluka u skladu s Poslovnikom.

"Namjere vladajućih nisu poštene, od zabrane praćenja javnosti rada povjerenstva do odluka koje su učinile povjerenstvo gotovo grotesknim. Mudar premijer bi javno rekao tko je pisao lex Agrokor, ali i osigurao da povjerenstvo radi što bolje jer, ako je sve čisto, samo će raditi u njegovu korist", istaknuo je SDP-ovac Željko Jovanović.

>>>Jutarnji list: Kreditori upravljaju ‘lex Agrokorom’

Dotaknuo se i predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. "Draga predsjednica poput uvrijeđene curice plače da ju Dalija Orešković ne voli! Pa možda da se to povjerenstvo ukine ili onemogući Daliji Orešković novi mandat, iako je svoj posao radila vrlo korektno", rekao je Jovanović.

Ljutiti Grmoja

Mostovca Nikolu Grmoju razljutilo je to što predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije htio danas uvrstiti u dnevni red Mostov prijedlog izmjene odluke o povjerenstvu za Agrokor.

"Rekao mi je ‘Ne, ne! Mi ćemo danas zaključiti ovu sjednicu, bit će vremena za to‘ , a na moje pitanje kada ćemo to raspraviti rekao je ‘ Raspravit ću kad ja odlučim!‘. No, mi nećemo odustati i borit ćemo se za punu istinu o Agrokoru", poručio je Grmoja podsjećajući kako se prijedlogom izmjene odluke omogućava nesmetan rad povjerenstva što, uvjeren je, vladajućima ne odgovara.

>>>Povjerenstvo za Agrokor ‘zatvorilo vrata’ javnosti

"Ja sam za prvu sjednicu povjerenstva pripremio ozbiljne dokumente koji će uzdrmati Vladu i savjetnike", poručio je.

Prozvani Jandroković uzvratio mu je da će se njihov prijedlog uvrstiti u dnevni red na početku iduće sjednice, kao i sve točke koje su bile predložene od prošlog glasovanja u pretprošli petak. "Nemojte mistificirati... Ponašam se u skladu s Poslovnikom", poručio je Jandroković Grmoji.

>>>Prvi svjedoci Ante Todorić i Stjepan Mesić; Grmoja: Preglasani smo po svim točkama

Ivan Vilibor Sinčić (Živi Zid)  zatražio je zbog slučaja Agrokor opoziv Vlade, dok je  saborsko istražno povjerenstvo za nazvao farsom.

"Povjerenstvo za Agrokor se pretvara u farsu, zovu se Manolić, Mesić, Kovač i Penić iz Hrvatskog fonda za privatizaciju... Kad radite povjerenstvo zovete prvo onog tko ima najviše toga za reći, a ovdje se radi o ljudima u visokim godinama pa dvojim koliko mogu doprinijeti istraživanju...", kaže Sinčić.

Mišljenja je kako je na djelu "odvođenje povjerenstva u zastaru".

"Ramljak, premijer Plenković, ministrica Dalić i drugi koji imaju puno toga za reći, a to najviše i zanima javnost, stavljeni su ‘na neodređeno‘ i neće nikad doći na ispitivanje", uvjeren je Sinčić.

Svjedoci moraju biti stariji od 80 godina

"Ne želim uvrijediti bilo kog ali kriteriji za svjedoke je da budu stariji od 80 godina i po mogućnosti da se što manje sjećaju", zamjerila je Anka Mrak Taritaš (Klub Glas/HSU). Premijera je pozivala da dođe i objasni i lex Agrokor i ugovor "da razumiju smisao" jer je "jedan čovjek u ovoj zemlji, gospodin Ramljak, postao nedodorljiv".

>>>Ivica Todorić: Ramljak laže o Knightheadu

HNS-ovac Stjepan Čuraj smatra da povjerenstvo treba nastaviti s radom. "Ja nemam problema da bilo tko dođe na njega, neka dođe i Ante Ramljak", rekao je Čuraj.

Branko Bačić (HDZ) poručio je kako ekonomski stručnjaci kažu da je roll up kredit u skladu sa zakonom. "Stječe se dojam da biste napravili sve u svojoj zasljepljenosti ne bi li se srušila Vlada Andreja Plenkovića, optužujući ga za veleizdaju. Sram vas može biti! Čije vi interese zastupate? Ruskog kapitala i Sberbanke", poručio je oporbi.

"To radite jer slijedite nesposobnog i nerealno ambicioznog svog lidera i Ivicu Todorića ili mu vi pišete blogove ili ga u Saboru zastupate. Ono što vi govorite piše Ivica Todorić", rekao je Bačić zastupnicima iz opozicije.

18. travanj 2024 03:00