10. svibanj 2018.

Bačić: Sve aktivnosti Martine Dalić bile su usmjerene na spašavanje Agrokora

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak da u postupcima potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martina Dalić ne vidi nikakve nezakonite radnje nego samo suradnju s ekonomskim i pravnim stručnjacima.

Bačić je nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru rekao novinarima da na sjednici nije bilo dodatnih pitanja zastupnika o mailovima koje je slala Dalić, već se govorilo o rasporedu rada Sabora idućeg tjedna.

>>> Plenković: Zašto ste navalili na Dalić, nagrađena je za najbolji gospodarski potez u 2017.

"Ono što je sama tvrdila, kada je rekla da je autor tog zakona, da je kontaktirala brojne ekonomske i pravne stručnjake, ustvari se time potvrđuje. U tome nismo našli razloga zbog čega bi se propitkivali o odgovornosti potpredsjednice Vlade", ustvrdio je.

Upitan slaže li se s traženjem oporbe da se osnuje istražno povjerenstvo za Agrokor, kazao je kako je to pitanje za proceduru Sabora.

"Mi smo zaustavljajući rad istražnog povjerenstva jasno dali do znanja da kada se vodi sudbeni postupak oko istraga u Agrokoru sukladno zakonu povjerenstvo prestaje raditi. Županijski sud u Zagrebu potvrdio je proceduru i postupak oko Agrokora i s time nema mogućnosti da se u Saboru vodi bilo kakva paralelna istraga ili istražni postupak", kaže Bačić.

>>> Stanka u Saboru: Traju konzultacije o ‘partikularnim interesima, koruptivnim hobotnicama u Agrokoru

Na pitanje vidi li problem u tome što je Dalić u mailovima proslijedila podatke koji tada još nisu bili objavljeni, odgovorio je kako u tome ne vidi problem.

"U tom ne vidim nikakvih nezakonitih radnji potpredsjednice Vlade. Mislim da su sve njene aktivnosti bile usmjerene na spašavanje Agrokora, te aktivnosti koje je imala s ekonomskim i pravnim stručnjacima. Išlo se za tim da se pripremi akt koji će moći odgovoriti na izazove", rekao je Bačić.