Aktualno
StoryEditor

‘Bajkoviti Zagreb‘ ponovno proglašen najboljim adventskim odredištem Europe

13. Prosinac 2016.

Zagreb je u žestokoj konkurenciji drugi put zaredom osvojio titulu najbolje božićne destinacije u Europi. U online glasanju na portalu European Best Destinations sudjelovalo je 180,000 ljudi, a u izvješću o pobjedniku piše da je naša metropola u vrijeme adventa ‘‘prepuna čarolija na svakom koraku.‘‘

>>Glasajte za obranu titule zagrebačkog Adventa kao najboljeg u Europi

- U vrijeme Adventa, Zagreb nudi posebnu atmosferu koju jednostavno morate iskusiti. Sve veći broj turista bira glavni grad Hrvatske kao svoju destinaciju u to doba godine jer ih dobra zabava doslovno očekuje na svakom koraku puta. Gradske ulice i trgovi vas pozivaju da spustite kosu i sudjelujete u pjesmi, plesu i drugim oblicima zabave s obitelji i prijateljima. Također možete probati tradicionalne delicije ili uživati u tematskim programima koji će vas odvesti u prošlost.

[embed]https://twitter.com/ebdestinations/status/808687883636850688[/embed]

Za titulu najboljeg ‘božićnog tržišta‘ konkurirala su 54 grada, uključujući velikane poput Strasbourga, Beča, Kölna ili Helsinkija, no nitko nije poljuljao status zagrebačkog adventa kao najboljeg, za naše trgovce i ugostitelje, ujedno i najlukrativnijeg u EU.

>>>Advent u Zagrebu donosi rast turističkog prometa do 10 posto

19. travanj 2024 00:37