Aktualno
StoryEditor

Bakić postao novi većinski vlasnik Varteksa

13. Ožujak 2018.

Poduzetnik Nenad Bakić postao je većinski vlasnik Varteksa nakon uspješno provedene dokapitalizacije kojom je prikupljeno 24.5 milijuna kuna potrebnih za stabilizaciju poslovanja, od čega je većinu osigurao Bakić o čemu se oglasio na svom blogu.

- Ukupno je dakle upisano nešto manje od 25 milijuna kuna, a rezultat je da sam se našao s, ako dobro računam, 48,2% vlasništva, odnosno 50,5% ako se izuzmu trezorske, odnosno s povezanim osobama oko 51%. To zasigurno nije situacija u kojoj sam se želio naći (još jedna briga na vratu, uz veliki financijski angažman), ali što je – tu je, to ćemo pretvoriti u priliku, napisao je Bakić.

>>>Bakić, Jokić i Bernardić raspravljali o konkurentnosti i inovacijama

Razlog zbog kojeg je s tolikim iznosom sudjelovao u kapitalizaciji, navodi Bakić, jest loše poslovanje Varteksa koje se odvijalo godinama. Nakon predstečajne nagodbe je ostao bez obrtnog kapitala i zaostao u restrukturiranju.

Prije dokapitalizacije Bakić je bio najveći pojedinačni dioničar sa 17 posto vlasništva. Kao dioničar cijelo vrijeme bio je pasivan iako je, navodi, u jednom trenutku posudio novac bez kamata kako bi se plaće mogle isplatiti.

>>>Bakić: Država je dugo vremena bila maćeha Đure Đakovića

- Kako investicijski fond Valtegra ipak nije ušao u dokapitalizaciju tvrtke, Varteks je došao baš do samog ruba pa je situacija bila takva da nije bilo ni dovoljno robe u dućanima, otkriva Bakić, vjerujući da nova uprava može napraviti zaokret u poslovanju.

16. travanj 2024 00:04