22. travanj 2018.

Bakir Izetbegović u hit-igrici El Bake kao pljačkaš skuplja novac po BiH

Nepoznati autori osmislili su video igricu ‘El Bake‘ u kojoj se u glavnoj ulozi nalazi bošnjački član BiH Bakir Izetbegović koji odjeven poput pljačkaša skuplja novac širom BiH, izbjegavajući pritom policijske ophodnje.

Igrica "El Bake skuplja novac po bosanskohercegovačkim gradovima", koja je odmah postala hit, započinje uvodnim Izetbegovićevim obraćanjem članovima Stranke demokratske akcije (SDA).

>>>Plenković ocijenio da je BiH hrvatski državni prioritet

Igrač upravljajući likom Izetbegovića skuplja novac na putu izbjegavajući zapreke poput policijskih vozila, prosvjednika, rupa na cesti.

Za svaku sljedeću razinu, po gradovima od Bužima do Sarajeva, povećava se iznos novca kojega može osvojiti a na posljednjoj razini je na raspolaganju poseban bonus s vrećom zlata, što aludira na skupljanje pomoći po arapskom i muslimanskom svijetu.

>>>Hrvatska gospodarska komora otvara ured u Mostaru

U opisu igrice na Google Play trgovini, autor navodi kako se ona preporuča osobama koje se "nalaze među 100.000 ljudi koji su zaposleni i imaju viška vremena", očito aludirajući na članove stranke zaposlene u javnim poduzećima i institucijama.

"Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne trebaš pomoći Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice", navode autori igrice.