Aktualno
StoryEditor

Baldasar očekuje ‘quid pro quo‘ nakon isprike Marijani Puljak

14. Studeni 2017.

Bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u utorak se na Općinskom sudu ispričao predsjednici stranke Pametno Marijani Puljak te je protiv njega obustavljen kazneni postupak koji je ona protiv njega pokrenula u lipnju 2014., navodeći u privatnoj tužbi da je nju i njezinu tadašnju inicijativu "Za pametne ljude i pametan grad" oklevetao kada je izjavio kako su ga tražili usluge da ih zaposli na izradi gradske strategije.

 Marijana Puljak je Baldasara tužila za klevetu i iznošenje neistina u javnosti nakon što je novinarima u ožujku 2014. izjavio da je ona od njega tražila posao vezano za izradu strategije Grada Splita, odnosno da njena stranka treba napraviti tu strategiju.
Baldasar je tada kazao i kako osim novinara nema nikoga tko dolazi u Banovinu, na sjednice Gradskog vijeća, a da ga nije molio "za neku vrstu zapošljavanja ili pomoći kod zapošljavanja".
 - Ivo Baldasar je širio klevete o nama kako su ga svi vijećnici tražili usluge ili da ih zaposli. Još 2014. godine sam ga tužila zbog tih neistinitih izjava, priloživši sve njegove medijske istupe i isprika je konačno stigla. Tri godine poslije, ali nikad nije kasno, poručila je u utorak Marijana Puljak, danas predsjednica stranke Pametno i potpredsjednica splitskog Gradskog vijeća.

S obzirom da joj se ispričao, kazneni postupak protiv Baldasara je obustavljen, a troškove postupka snosit će svatko za sebe.

Baldasar je Hini izjavio kako je sutkinja na današnjem ročištu prvo pitala Puljak kao tužiteljicu prihvaća li pomirbu, na što je ona odgovorila pozitivno, što je potom učinio i on te joj se ispričao, čime je u formalno-pravnom smislu sudska parnica završena.

>>>Pravda za sve: Hodaniću Ustavni sud potvrdio da ima pravo, ali još ne može graditi

- Bio sam iznenađen tom tužbom jer nije bilo svrhe da me Puljak tuži, no dalje mi se nije išlo na sud. Osim ove tužbe i ja sam nju tužio za klevetu, pa nam predstoji ročište na kojem će sudac na isti način ponuditi pomirbu. Ukoliko ona bude to željela, morat će se i ona meni ispričati, kazao je Baldasar.

 Naveo je i kako svoje slobodno vrijeme provodi u Zagrebu gdje čuva unuka, dok je dio vremena u Splitu. Novi posao nema, no kaže da će iduće godine imati uvjete za odlazak u prijevremenu mirovinu, što će i napraviti.

19. travanj 2024 13:21