Aktualno
StoryEditor

Balkan ICO Express - prvi regionalni pitch blockchain projekata

23. Svibanj 2018.

U Zagrebu će se 5. lipnja održati prvi regionalni ICO pitch pod nazivom Balkan ICO Express, na kojem će 12 timova imati priliku predstaviti svoje projekte pred potencijalnim investitorima.

>>>Sedam mitova o blockchain tehnologiji i bitcoinu

Ovo je prvi takav događaj koji pokriva tri zemlje regije s osnovnim ciljem predstavljanja projekata potencijalnim investitorima. U potrazi za ulagačima u kripto-zajednici ovakav vid prezentacije nije nepoznat, a organizatori pitcha su tri regionalne udruge – hrvatski UBIK (Udruga za blockchain i kriptovalute), slovenski Blockchain Think Thank te Bitcoin Asocijacija Srbije.

„Na organizaciju ovog događaja odlučili smo se nakon razgovora sa srodnim udrugama iz Slovenije i Srbije jer smo došli do zaključka da bi među brojnim ICO-ima koji se svakodnevno pojavljuju, bilo lakše prepoznati kvalitetnu ideju i tim ako biste imali priliku uživo se uvjeriti u potencijal i vjerodostojnost pojedinog projekta“, izjavio je Vlaho Hrdalo, predsjednik Udruge za blockchain i kriptovalute.

>>>Trendovi u telekomunikacijama: Blockchain diže rejting ‘nesigurnom’ internetu stvari

Dodaje kako se nadaju da će „ovaj događaj prerasti u stalni forum na kojem će se investitori, savjetnici i kripto-zajednica moći lakše povezati s autorima ICO-a, ali i ponuditi im svoj feedback o prezentiranim projektima“.

Format ICO pitcha je poprilično jednostavan te svaki tim ima 5 minuta za prezentaciju svog projekta u kojoj je ključno istaknuti najvažnije informacije o projektu i koristi koju donose odnosno potrebi koju zadovoljavaju.

Već je poznato 9 timova koji će predstaviti svoje projekte 5. lipnja na prvom događaju ovog tipa u jugoistočnoj Europi, koji će se održati u prostorijama HUB385.

>>>FOTO: U Zagrebu održan blockchain meetup

Prijave ICO projekata otvorene su do 30. svibnja, a žiri će odlučiti koja će još 3 projekta dobiti priliku za pitch. Zasad je potvrđeno da će svoje projekte prezentirati: Beyond Seen Screen, DataFy, Enasol, Equinox, Gledos, HoneyComb, Swip Style, Tolar, Vayla. Kriteriji za prijavu projekata su sljedeći: ICO mora biti javno obznanjen, mora biti u pred-ICO fazi i mora biti lociran bilo gdje u SEE regiji.

Događaj je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje uz prethodnu registraciju putem ovog linka.

17. travanj 2024 07:04