Aktualno
StoryEditor

Banca Intesa pokrenula parnicu protiv Zvijezde

19. Rujan 2017.

Banca Intesa A.D. Beograd pokrenula je parnični postupak protiv Zvijezde pred Privrednim sudom u Beogradu, obavijestili su danas iz te kompanije iz sustava Agrokora, javlja SEEbiz.

Parnica je pokrenuta radi isplate po osnovi danog jamstva za obvezu Agrokora d.d., preuzetu za kredit iz studenoga prošle godine u visini 15,39 milijuna eura.

>>>Protiv Agrokora vode se sudski postupci u šest zemalja

Izvanredna uprava Agrokora je prošloga tjedna objavila informaciju o statusima svih parničnih i ovršnih postupaka koji se trenutno vode protiv Agrokora i povezanih kompanija u Hrvatskoj, te Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Engleskoj. Banca Intesa osim protiv Zvijezde, pokrenula je postupak naplate duga i protiv Konzuma, Jamnice, Agrokor Trgovine i PIK-a Vrbovec, no nisu objavljeni iznosi jamstava.

>>>Sberbank ‘bacio rukavicu’: Agrokor je prijevara bez presedana

Osim toga, Banca Intesa podnijela je prijedlog za određivanje privremene mjere što se tiče udjela u tvrtki Idea koju drži Konzum, a na koje Izvanredna uprava priprema odgovor.

Banca Intesa je pokrenula i ovršni postupak protiv Agrokora nad njegovim udjelom u tvrtkama Dijamant, KRON, M-Profil SPV, i Nova Sloga, na što je  izvanredna uprava također uložila prigovor

25. travanj 2024 23:10