Aktualno
StoryEditor

Bandić odbio povući Plan gospodarenja otpadom s dnevnog reda

26. Travanj 2018.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u četvrtak na sjednici Gradske skupštine zahtjev oporbenog SDP-a da s dnevnog reda povuče Plan gospodarenja otpadom, protiv kojega ispred zgrade Gradske skupštine prosvjeduju građani i udruge, a došli su ih podržati saborski zastupnici SDP-a, Mosta i Živog zida - Gordan Maras, Nikola Grmoja, Marko Sladoljev i Branimir Bunjac.

Kada se pristupilo glasovanju o prijedlogu SDP-ova zastupnika Mateja Mišića da se s dnevnog reda povuče predloženi Plan gospodarenja otpadom Grada Zagreba 26 gradskih zastupnika bilo je protiv prijedloga, a 20 za.

Bandić je, dolazeći na skupštinsku sjednicu, prošao pored prosvjednika koji su ga dočekali glasnim zvižducima i povicima negodovanja, ali se nije zaustavio i niti išta rekao.

>>>Bandić očekuje da će zagrebačka Skupština prihvatiti njegov plan gospodarenja otpadom

Prije sjednice je na pitanje novinara hoće li na sjednici proći Plan odgovorio da "uvijek prođe".

- Osamnaest proračuna sam usvojio, pa usvojit ću i Plan gospodarenja otpadom. Strpljen - spašen, poručio je.

Na sjednici je pak poručio da će Plan gospodarenja otpadom usvojiti ovaj ili idući saziv Skupštine. Plan ćemo donijeti i riješit ćemo problem koristeći najmoderniju tehnologiju, kao što smo riješili i problem pročistača otpadnih voda, istaknuo je Bandić.

>>>Gradski zastupnici: Zagreb ‘stoji na mjestu’ jer nema ni plana gospodarenja otpadom niti strategije

Ustvrdio je da su prijašnji sazivi Skupštine mogli donijeti Plan gospodarenja otpadom, ali to nisu učinili, a među "zaslužnima" za ti su i neki bivši ministri, koji sada organiziraju prosvjede protiv njega.

- Neću povući Plan jer nitko nije ponudio bolji, poručio je Bandić pozvavši one koji to traže neka "budu dosljedno protiv i izađu iz rupa".

Zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo novinarima je prije sjednice najavio da Neovisni za Hrvatsku, koji su Bandićev koalicijski partner, nisu promijenili mišljenje i neće podržati Plan gospodarenja otpadom.

25. travanj 2024 00:33