Aktualno
StoryEditor

Bandić: Sve ću uložiti u veliku koaliciju

22. Svibanj 2017.

Milan Bandić, koji želi osvojiti šesti mandat gradonačelnika Zagreba, izjavio je kako je Stranka rada i solidarnosti s koalicijskim partnerima relativni pobjednik na sve četiri razine izbora u Zagrebu - za gradonačelnika, Gradsku skupštinu, 17 vijeća gradskih četvrti i 218 mjesnih odbora.

Bandić je čestitao svojoj protukandidatkinji u drugom krugu Anki Mrak Taritaš te svima koji su prešli izborni prag i pozvao ih na suradnju u Gradskoj skupštini, u kojoj želi napraviti veliku koaliciju.

>>>HDZ osvojio većinu u vijećima 12 većih gradova, SDP u pet

- Osobno ću moliti i sve uložiti da napravimo veliku koaliciju u Gradskoj skupštini. Mislim da za to ima prostora. Grad Zagreb to zaslužuje a i gradonačelnik  koji je u finalu za šesti mandat, to zaslužuje. I bit ću sretan da ćemo u Skupštini napraviti veliku koaliciju, ja mislim da to Zagreb zaslužuje. Prošao sam 2009. do 2013. kalvariju gdje nismo imali nikoga u Skupštini i ne bih to želio ponovno, istaknuo je Bandić.

Rekao je da će u Gradskoj skupštini ponoviti rezultat iz 2013. i imati većinu jer su relativni pobjednici "a s pobjednicima obično idu oni koji su mudri".

-Pod šatorom pobjednika uvijek ima mjesta za one koji drugačije misle, imamo više šansi nego oni koji su drugi, treći ili četvrti, rekao je.

>>>HDZ i SDP permanentno gube profil i potporu, Živi zid je otplesao svoje ljeto

Na pitanje kakav rezultat očekuje u drugom krugu izbora za gradonačelnika, Bandić je rekao da očekuje da će pobijediti kao što su sada pobijedili na sve četiri razine - na tri su pobijedili, a na četvrtoj se ‘igraju produžeci‘.

- Ja poštujem gospođu Taritaš i želim joj puno uspjeha, poručio je Bandić. Upitan je li spreman za sučeljavanje s njom rekao je da se on sučeljava jedino s problemima svojih sugrađana.

>>>Bernardić: SDP potvrdio snagu, vrijeme je za prijevremene izbore

- Ujutro se vidimo u sedam sati u Maksimiru gdje otvaramo nogometno igralište, ništa se nije promijenilo. Zagrepčani nisu niti će ikada biti bedaki , oni ne nasjedaju na štoseve, znaju cijeniti samo one koji služe građanima 16 godina 16 sati 365 dana, kazao je Bandić.

07. svibanj 2024 21:35