19. prosinac 2016.

‘Banka u Pošti‘: HPB i HP u 2017. stvaraju najveću mrežu poslovnica u Hrvatskoj

Hrvatska pošta i Hrvatska poštanska banka u priopćenju za javnost najavljuju stvaranje najveće mreže za pružanje bankarskih usluga i ponudu novih financijskih proizvoda uz nastavak ulaganja u edukaciju i specijalizaciju djelatnika

Hrvatska poštanska banka i Hrvatska pošta kroz projekt ‘Banka u Pošti‘ u 2017. godini postat će najveći distributivni kanal bankarskih usluga u Hrvatskoj koji će se, sa ovogodišnjih 183, proširiti na više od 200 poslovnica i ureda.

>>>Hrvatska pošta u godinu dana povećala udio na poštanskom tržištu za 11 posto

U Pošti se godišnje provede oko 50 milijuna gotovinskih transakcija, a usluge dnevno zatraži prosječno 150 tisuća korisnika kojima HPB i HP žele omogućiti bankarski servis dostupan i u najmanjim mjestima u zemlji pod istim uvjetima kao u poslovnicama Banke.

Tijekom 2016. HPB je otvorila 32 tisuće novih tekućih računa, od toga je u poštanskim uredima ugovoreno oko 14 tisuća, odnosno 43 posto.

Prvi zajednički proizvod - Pošta & HPB kartica

U posljednje dvije godine HPB i HP razvijaju zajedničke projekte i krajem 2015. promoviran je prvi zajednički proizvod - Pošta & HPB kartica. Projekt ‘Banka u Pošti‘ nastavljen je tijekom 2016. uvođenjem Financijskih kutaka koji u poštanskim uredima rade kao ‘bankarska poslovnica u malom‘ gdje je moguće ugovoriti sve veći broj usluga: tekući račun, kartice, internetsko i mobilno bankarstvo, kunske depozite, zatim obaviti platni promet i mjenjačke poslove, od travnja ove godine realizirati i gotovinski kredit, a ponuda deviznih računa i depozita u pripremi je za 2017. za što nam je potrebno odobrenje regulatora.

Kako bi ponudili bankarsku uslugu najvišeg standarda, u sklopu projekta do sada je educirano i specijalizirano više od 500 djelatnika Hrvatske pošte.

Dvije institucije koje su i vlasnički povezane jer je Hrvatska pošta drugi po veličini dioničar HPB-a, jačaju i vlastitu konkurentnost i pozicije na zahtjevnom financijskom tržištu na kojem je moguće napredovati samo s najboljom ponudom i najvećom dostupnošću.

‘‘Banka u Pošti‘‘

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke o suradnji s Hrvatskom poštom:

‘HPB i HP zajednički kroz projekt „Banka u Pošti“ grade najveću mrežu poslovnica i ureda u Hrvatskoj gdje će klijentima biti dostupni svi osnovni bankarski proizvodi. Financijske usluge pružat ćemo klijentima u mjestima gdje nisu bile dostupne, a kroz projekt će se povećati i prihodi i vrijednost naših kompanija.‘

>>>Dobit HPB-a rekordnih 91,3 milijuna kuna

Josip Udiljak, član Uprave Hrvatske pošte o suradnji s Hrvatskom poštanskom bankom:

‘Drago nam je što je Hrvatska poštanska banka prepoznala vrijednost suradnje s Hrvatskom poštom. Sve jačom suradnjom pokazujemo i važnost veličine naše mreže koja broji više od 1000 poštanskih ureda, ali i kvalitetu rada. Naši zaposlenici sve bolje poznaju proizvode koje danas objedinjujemo nazivom ‘Banka u Pošti‘. Vjerujem da će se suradnja kvalitetno razvijati i jačati i u 2017. te da će usluge biti dobro prihvaćene od naših zajedničkih postojećih i budućih korisnika.‘

Povodom 25 godina uspješne suradnje Hrvatska poštanska banka i Hrvatska pošta u prosincu 2016. izdale su poštansku marku s motivima superjunaka Hrvatka i Crne Luce.