Aktualno
StoryEditor

Belje preokrenulo prošlogodišnji gubitak od 46,9 milijuna u dobit od 11 milijuna kuna

31. Listopad 2017.

Belje d.d. je u prvom polugodištu ove godine poslovalo s dobiti od 11 milijuna kuna, što je znatno bolji rezultat nego u istom razdoblju lani, kada je ostvarilo gubitak od 46,9 milijuna kuna, pokazuje nekonsolidirano, nerevidirano financijsko izvješće objavljeno u utorak.

>>>Ledo ostvario 51,3 milijuna kuna neto dobiti, pretrpio štetu u HoReCa kanalu

Ostvareni rezultat znatno je bolji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uglavnom zbog kontinuiranog provođenja mjera poboljšanja efikasnosti poslovanja, kaže Uprava u financijskom izvješću.

>>>Gubitak Tiska 47,5 milijuna kuna

Ukupni prihodi Belja bili su u tome razdoblju 677,5 milijuna kuna odnosno 8,7 posto manji nego u istom lanjskom razdoblju.

Istodobno, ukupni rashodi smanjeni su za 15,56 posto, na 666,52 milijuna kuna.

>>>Zvijezda: Jednokratni troškovi zbog Agrokora rezultirali gubitkom od 69,7 milijuna kuna

Ukupna imovina Belja d.d. krajem lipnja iznosila je 3,15 milijardi kuna, što je za 0,2 posto više u odnosu na kraj 2016. godine, uglavnom zbog povećanja na stavkama potraživanja.

>>>Dobit Jamnice 42,8 milijuna kuna, dvostruko manja nego prošle godine

Belje je na razini grupe u prvom polugodištu ostvarilo dobit od 11,4 milijuna kuna, nakon gubitka u istom lanjskom razdoblju od 48,7 milijuna kuna.

>>>PIK Vinkovci podmiruje obveze u rokovima, bilježi znatno manji gubitak

Objavu kvartalnih financijskih izvješća kompanije iz sastava Agrokora čije dionice kotiraju na burzi odgađale su u dva navrata. U četvrtak su najavile objavu polugodišnjih izvješća, dok će o datumu objave poslovnih rezultata za treće tromjesečje naknadno obavijestiti.

21. svibanj 2024 19:44