Aktualno
StoryEditor

Bermudski trokut na rotoru: Jedni zatvaraju dućane, Arena Centru posao cvjeta

13. Veljača 2019.

Jadranska avenija, sa remetinačkim rotorom, kao da se pretvorila u more koje dijeli poslovne otoke sa dvije strane ceste.

Ovih dana Lider je pisao o tome kako trgovine i restorani sa sjeverne strane, u ‘bermudskom trokutu‘ Riječke ulice, osjećaju velik pad prometa zbog aktualnih radova na rotoru. To su McDonald‘s, Jysk, Kik, te Vrtno oblikovanje, Bipa i Spar koji čak privremeno sele iz svojih prostora zbog manjeg broja kupaca.

S druge strane ceste i izvan ‘bermudskog trokuta‘ Arena Centar ne osjeća ni pad prometa, ni broja kupaca.

- Unatoč početku radova na rotoru, potrošnja u centru raste. Za sada radovi ne utječu značajnije na posjećenost i poslovanje, no ukoliko primijetimo negativan utjecaj na poslovanje, mi imamo spremne taktike kako da isti ublažimo te pomognemo zakupcima održati dosadašnje odlične poslovne rezultate, navode iz Arena Centra u kojem, baš kao i na rotoru, traju radovi.

Naime, ove godine NEPI Rockcastle grupacija, vlasnik trgovačkog centra, otvara retail park na 8.000 m2 prodajne površine ispred zapadnog dijela centra, u kojem će se smjestiti 11 trgovina, kafić, šetnica i drive through restoran.

Unatoč radovima, ističu, do centra se bez problema se može doći sredstvima javnog prijevoza, autobusom, vlakom, automobilom, kao i besplatnim autobusom koji vozi na potezu Jarun - Arena Centar svakih sat i pol, stajući na svim stanicama ZET-ovih autobusa.

- Preuređenje rotora se moralo dogoditi i vjerujemo da će novi rotor dodatno olakšati pristup centru. Zasad izgleda da je Grad napravio dobru strategiju zamjenskih cesta, štoviše, komentari posjetitelja su da je zamjenskim cestama čak i brže doći do nas, poručuju iz Arene, dodajući kako njihove kupce manje prepreke neće omesti.

Očito, i u priči oko rotora najvažnije su tri stvari: lokacija, lokacija i lokacija. Bitno je da nije u ‘bermudskom trokutu‘.

20. travanj 2024 07:23