Korona i biznis
06. veljača 2018.

Beskontaktna mirisna kartica Addiko banke

Addiko banka je svoju kartičnu ponudu obogatila s Debit Mastercard, prvom Addiko beskontaktnom debitnom, te ujedno jedinstvenom mirisnom karticom.

Uz sve standardne funkcije koje su do sada bile na raspolaganju nova debitna Mastercard kartica korisnicima pruža i dodatne pogodnosti poput beskontaktnog plaćanja uz najviši stupanj sigurnosti prilikom plaćanja na internetu putem ‘Addiko Sigurne internetske kupnje‘ temeljene na Mastercard SecureCode sigurnosnim standardima.

>>>Tehnološko čudo: Addiko Bank otvorila prvu jedinstvenu digitalnu Express poslovnicu

Debit Mastercard kartica je posebna i po tome što se radi o prvoj kartici s originalnim vertikalnim dizajnom te prvoj mirisnoj kartici na tržištu.

Kod beskontaktnog plaćanja za iznose manje od 100 kuna nije potrebna autorizacija PIN-om, a kupnja se naplaćuje samo jednom bez obzira koliko puta se prisloni kartica tako da ne može doći do višekratne naplate iste kupovine.

>>>Suradnja Addiko banke i Microsofta na unaprjeđenju korisničkog iskustva

Ako POS uređaj na prodajnom mjestu ne podržava beskontaktnu tehnologiju kartica se može koristiti i na klasičan način umetanjem ili provlačenjem kroz uređaj, uz autorizaciju PIN-om ili potpisom. Korisnici kartice imaju mogućnost i jedne promjene PIN-a na bilo kojem Addiko bankomatu bez naknade.