23. prosinac 2017.

Besmislena rasprava o HRT-u

Sabor je uoči Božića raspravljao o stanju na HRT-u. Nadzorni odbor i Programsko vijeće podnijeli su izvještaje o svom radu, i to odmah za dvije godine – za 2015. i za 2016. Strašno! Na kraju 2017. raspravlja se o radu u 2015!?

Zamislite da vlasnik raspravlja o radu menadžmenta i nadzornika sa zakašnjenjem od dvije godine! Pa tvrtka je već odavno mogla biti u stečaju prije negoli vlasnik uopće ocijeni rad svoje ekipe. Tko je kriv za tu televizijsko-političku travestiju? Nadzorni odbor izvještaj o radu u 2015. predao je početkom kolovoza 2016. Bivši predsjednik Sabora dokumente o radu u 2015. uputio je zastupnicima u listopadu 2016., ali su se papiri u promjeni vladajuće koalicije, smjeni Bože Petrova te u poslovničkom nadigravanju i licitiranju s dnevnim redom izgubili u bespućima hodnika na istočnoj strani Markova trga.

>>>Pernar o NO HRT-a: Kriminala i nepotizma je bilo i u doba HDZ-a i SDP-a. I jedan i drugi ste u pravu

O besmislenim saborskim raspravama post festum o poslovanju državnih tvrtki već sam pisao, pa bih samo ponovio: za sve tvrtke, ustanove, institucije, neprofitne organizacije, lokalne proračune i proračunske korisnike, bez obzira na karakter vlasništva, treba vrijediti isti propis: godišnji financijski izvještaj za prethodnu godinu trebaju predati Fini najkasnije do kraja travnja, a Sabor bi o subjektima u državnom vlasništvu trebao raspraviti prije ljeta. Međutim, novinari laju, a birokratska karavana sposobna je držati dokument na dnu ladice punih 16 mjeseci…