Aktualno
StoryEditor

BESPLATNO: e-book ‘Tips and Tricks u HR-u‘ - pruža prvu pomoć: Saznajte sve o zaštiti na radu

08. Travanj 2019.

Kad vam netko spomene zaštitu na radu, vrlo vjerojatno smrkne vam se pred očima. Iako je u posljednje dvije godine ublažena ta regulativa, i dalje je prilično komplicirana.

Prema članku 62. Zakona zaštiti na radu, poslodavac je dužan organizirati i osigurati pružanje prve pomoći zaposlenicima u slučaju ozljede na radu ili iznenadne bolesti do njihova upućivanja na liječenje zdravstvenoj ustanovi. U radnim prostorijama u kojima istodobno radi do dvadeset radnika najmanje jedan od njih mora biti osposobljen i određen za pružanje prve pomoći te još jedan na svakih daljnjih pedeset radnika.

Ovo je samo djelić iz vodiča kroz regulativu za ljudske resurse koji je izradilo troje stručnjaka: odvjetnik Danijel Pribanić, voditeljica Odjela ljudskih resursa Hrvatske gospodarske komore Marina Cvirn Jurčec i direktor Career Centra Vladimir Benić.

Tjednik Lider vam omogućuje BESPLATNO preuzimanje ovog vodiča.

[mks_button size="large" title="PREUZMI" style="squared" url="https://mailchi.mp/9cb123e389ef/hr" target="_self" bg_color="#dd3333" txt_color="#FFFFFF" icon="" icon_type="" nofollow="0"]

Svrha dokumenta jest omogućiti pregled najčešćih pitanja i odgovora te tako objasniti operativne izazove s kojima se susreću poslodavci. Prikaz tema u njemu nije prilagođen pojedinim djelatnostima poslodavaca kod kojih su mogući kolektivni ugovori i druga posebna pravila.

Isto tako, tjednik Lider 19. travnja objavljuje i poseban prilog o ljudskim resursima ‘HR u RH -  snaga ljudskih resursa‘. U tom posebnom Liderovom prilogu analizirat će se trendovi na HR tržištu, odgovaramo na pitanje gdje i kako naći radnu snagu, kako se usavršavaju zaposlenci te kako izabrati dobrog zaposlenika.

16. travanj 2024 05:57