Aktualno
StoryEditor

Beveridge: Tim izvanredne uprave osigurao prvi kredit od 80 milijuna eura

28. Travanj 2017.

Na današnjem briefingu za medije u Agrokorovom tornju, izvanrednom povjereniku za Agrokor Anti Ramljaku pridružila su se i dvojica članova tvrtke AlixPartners - Alastair Beveridge i Albert Stein. Druga dva člana tima Rainer Biznenberger i Bernd Brunke bili su zauzeti obavezama, pa nisu im se nisu mogli pridružiti.

>>> Smjene ministara i ‘potencijalne greške’ u financijskim izvješćima Agrokora srušile Crobex

- Glavni zaključak glasi još je prerano za bilo kakve informacije i predviđanja. Glavni prioritet je u ovom trenutku upravljanje likvidnosti. Tim izvanredne uprave već je osigurao prvi kredit u iznosu od 80 milijuna eura. Sada je fokus na osiguravanju daljnjih sredstava za likvidnost. Što se tiče daljnjeg restrukturiranja za sva pitanja je još prerano – kazao je Beveridge te dodao kako je za spašavanje Agrokora angažirana i američka odvjetnička kuća Kirkland and Elis koja će se baviti pravnim pitanjima.

>>> PwC uočio ‘potencijalne pogreške’ u financijskim izvješćima Agrokora

Detalje o financijskom izvješću Agrokora u ovom trenutku ne mogu komentirati. Barem ne više od onoga što smo jučer napisali u objavi za medije, objasnio je Beveridge.

- Objava koja je išla jučer, a govori o potencijalnim greškama u financijskim izvješćima i o provjerama o tim greškama potvrda je onoga što su rejting agencije objavile ranije u tri navrata. A činjenica kako je angažiran neovisni revizor PwC, govori na koji način reagira kompanija – elaborirao je Ramljak.

>>> Alajbeg: Pad cijena Agrokorovih dionica ujedno prilika i izazov za ulagače

Stein  je dodao kako problemi s financijskim izvješćem u ovom trenutku ne utječu na osiguravanje sredstva za kredit.

- Svaki slučaj kojim smo se bavili priča je za sebe. Nemoguće je Agrokor uspoređivati s bilo kojim drugom tvrtkom. Ono što je pozitivno jest da se barem cijeli slučaj odvija u istoj vremenskoj zoni – zaključio je Stein.

20. travanj 2024 11:41