Aktualno
StoryEditor

Bienenfeld: Sinergijom Adrisa i HUP-a Zagreb ojačat će naša konkurentnost na međunarodnom tržištu

05. Veljača 2018.

Današnju vijest da su Adris i HUP Zagreb dogovorili strateško partnerstvo te formirali vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku, komentirala je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba (TZGZ).

>>>Adris i HUP Zagreb dogovorili strateško partnerstvo, formirali vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku

- U TZGZ još nemamo potpunu informaciju, osim onoga što je objavljeno na Zagrebačkoj burzi. U svakom slučaju, HUP Zagreb i Adris grupa su dva izuzetno jaka i značajna subjekta hrvatske hotelijerske scene, čije je poslovanje fokusirano na najviše segmente hotelske ponude. Njihovom sinergijom i strateškim partnerstvom, uvjerena sam da će se nastaviti pozitivan razvoj hotelijerske i turističke ponude Zagreba, ali i RH te, isto tako, da će se dodatno ojačati naša konkurentnost na međunarodnom tržištu, istaknula je Bienenfeld.

>>>Miodrag Šajatović: Tko bi od današnjih poduzetnika mogao ući u direktorski dream team?

Što se tiče uvjeta za hotele s pet zvjezdica, Bienenfeld je dodala da Zagreb trenutno ima tri hotela s 1.540 postelje koji zadovoljavaju uvjete kategorizacije od pet zvjezdica te da ovim strateškim partnerstvom nema razloga da to tako i ne ostane.

>>>Operacija Agrokor? Adris i Atlantic povezuje zajednički interes, ali ne i mete

Podsjetimo, predsjednici uprava Adris grupe, Ante Vlahović, i HUP-a Zagreb, Anđelko Leko, potpisali su u Zagrebu ugovor o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu. Kao što se navodi u ugovoru, Adris grupa postaje vlasnikom 77,78 posto udjela u Expertusu, koji je većinski dioničar HUP-a (58,6 posto). Anđelko Leko ostaje vlasnik 22,22 posto Expertusa. Ovim ulaganjima Adris grupa stvara vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima u nas: Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu.

24. travanj 2024 02:36