Aktualno
StoryEditor

Biljana Starčić: Bolje lovit‘ Pokemone nego biti otkačen kako Zavod kaže

21. Srpanj 2016.
Piše:
Biljana Starčić

Pikachu, Bulbasaur, Charmander, Squirtle...moraš skupit‘ sve, a ako si poduzetan možeš i prodat‘ sve i lijepo zaraditi. Lijeni Pokemon ovisnici pokazali su se odličnim klijentima onima koji su svoje accounte nabildali do neba i sada ih prodaju. Tako su e-bay preplavile različiti računi s rijetkim i moćnim Pokemonima čije početne cijene dosežu i suludih 15.000 funti!!

Kako piše Telegraph, jedan je Pokemon poduzetnik tako uz svoj oglas napisao: ‘Uložio sam vrijeme i trud u ovo. Ja sam samo siromašni student s dugovima i svaki peni pomaže‘. Svoje Pokemone prodao je  za 1.500 funti. Pokemon GO ludnica traje već više od mjesec dana, a tržišna vrijednost igre  premašila je 43 milijarde dolara.

I dok se svijet iščuđava Pokenomanima koji tumaraju po tuđim dvorištima usred noći, meanwhile, in Croatia, Hrvatski zavod za zapošljavanje mlade je na ‘otkačen‘ način odlučio animirati da rade kao sezonci u turističkim djelatnostima.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ph5ny9QLedo[/embed]

Zvijezda spota na koji je potrošeno 180.000 kuna (iako su neke druge mjere za poticanje zapošljavanja ukinute zbog nedostatka novca) mladi je konobar koji na plaži piće poslužuje pjevačici Lani Jurčević. Nakon što ‘okinu‘ zajednički selfie, ostali u klubu konobaru čestitaju na super poslu, na što on odgovara: Za sve je kriv Zavod!

Ovaj spot, za razliku od Pokemona, ne može se svesti ni u definiciju proširene stvarnosti , no imajući u vidu priče s početka, bila bih zahvalnija da su nam iz Zavoda poručili: ‘Ajte vi radije lovit‘ Pokemone.

Jer u zemlji u kojoj se mogućnosti za profesionalni napredak i dalje previše ostvaruju abecednim redom po logici  ‘a kao HDZ‘ ili ‘a kao SDP‘,  to bi za nas bilo mnogo korisnije.

19. travanj 2024 08:53