Aktualno
StoryEditor

bio&bio daruje dvoje čitatelja Urtekram organskom kozmetikom - Dobitnici

12. Listopad 2018.

Urtekram je nagrađivani danski kozmetički brand koji beskompromisno promiče organsku kvalitetu i održivost. Uz to je i među pionirima eko kozmetike u Hrvatskoj, a povodom 15 godina Urtekrama na policama bio&bio trgovinama pričamo vam ovu hygge priču.

Skandinavci uspijevaju izgledati prekrasno na najhladnijim temperaturama, jakom vjetru i zadržati „glow“ čak i kad dani kratko traju. Uz sve to, uspijevaju biti na vrhu lista najsretnijih ljudi na svijetu. Osim popularnog hyggea, lakoće i udobnosti življenja, u čemu je tajna? Kao prvo, Dancima je stalo do očuvanja prirode i prirodne njege. Njihov cilj je da do 2020. kompletna poljoprivreda bude 100% organska i biodinamična, a u tom smjeru krenuli su već davnoprije.

[caption id="attachment_363056" align="aligncenter" width="750"] Urtekram proizvodi[/caption]

Urterkram – ‘always organic‘

Danski Urterkram jedan je od najpopularnijih brandova organske kozmetike i upravoslavi svoj 15. rođendan u bio&bio trgovinama.

Ima dugogodišnju tradiciju, a od 1972., sujednostavno, kako njihov slogan kaže– Always organic, uvijek organski. Prošle godine dobili su prestižnu nagradu za danski brand koji najviše drži do održivosti.

Od lokalne trgovine do organskog carstva

Lisbeth Damsgaard i Ronnie McGrai počeli su s malom biljnom trgovinom u urbanom Kopenhagenu, koja se uz strastveni pionirski duh, brzo pretvorila u „zelenu“ firmu Urtekram koja mijenja svijet.

Urterkramova tvornica nalazi se u bajkovitim netaknutim dijelovima sjeverne Danske, gdje se od najkvalitetnijih biljnih sastojaka proizvode prirodni šamponi, dezodoransi, sredstva za čišćenje te sve za njegu tijela.

Lijepi proizvodi koji „grle“ kvalitetom

Riječ „urtekræmmer“ je zastarjeli termin za trgovca biljem i začinima, a „kram“ je suvremena danska riječ za prisan zagrljaj.

Naprednom biotehnologijom i organskim sastojcima, Urtekramovi proizvodi postižu visoku ekološku kvalitetu uz posebnu brigu za okoliš i životinje.

- Svi naši proizvodi imaju ekološki certifikat, veganski su i bez nepotrebnih kemikalija poput parabena i drugih sintetičkih konzervansa. Sama priroda i njezine moćne biljke baza su za sve naše proizvode. Tako radimo još od 1972., istaknuo je Bo Iversen iz Urtekrama za nedavna posjeta bio&bio trgovinama.

Osim vrhunskoj kvaliteti, posebnu pažnju posvećuju prepoznatljivom dizajnu.  Zato svaki od njihovih proizvoda obožavamo vidjeti na policama i u kozmetičkim torbicama.

4 kriterija Urtekram kvalitete

Urterkram proizvodi za njegu tijela i kose nisu samo organski, oni su i:

  • Veganski–isključivo biljnog porijekla od pomno biranih sastojaka
  • Kompletno biorazgradivi–čuvaju okoliš i ne opterećuju ga
  • Netoksični–možemo ih koristiti bez straha
  • ‘Cruelty free‘–nisu testirani na životinjama pa ne ostavljaju trag nasilja na koži

U Urterkramu znaju zašto je važno držati do ovih kriterija.

- Od početka smo svjesni činjenice da tijelo apsorbira sve čime ga njegujemo - kao što upija sve čime ga hranimo, ističe Iversen.

Zato Urtekram biraju oni čiji je izbor beskompromisno ekološki, koji traže proizvode s čistim sastojcima, vrhunske kvalitete i uočljive skandinavske estetike. I maksimalnu ugodu, dakako.

Bilo da izaberete ekstrakte nordijske breze, kokosa, nordijskih bobica, aloe vere, lavande, koprive, ružmarina ili neki drugi, koža i kosa bit će zahvalne na nježnom organskom hygge tretmanu.

U portfelju proizvoda Urtekram nalaze se proizvodi za njegu kose i kože, zubne paste te linija za njegu djece i posebno nježna kozmetika za njegu beba. Cijeli asortiman dostupan je u bio&bio trgovinama te na biobio.hr.

[caption id="attachment_363053" align="aligncenter" width="750"] Urtekram - njega kose[/caption]

Probiotici u kozmetici: Ljubičasta lavanda iz Urtekrama

Aktivni probiotici, biljke i aromaterapija jedinstvena je kombinacija tri koncepta u novoj liniji danske ekološke kozmetike Urtekram koja obuhvaća proizvode za njegu kože i kose idealne za obnovu nakon ljeta.

Probiotici su blagotvorni za kožu jer joj pomažu održati vlagu i mekoću te podržavaju njezine regenerativne procese. Upravo zato se posebno preporučuju nakon izlaganja suncu.

- Naše biljne ekstrakte radimo sami i koristimo znanstvene spoznaje kako bismo iskoristili blagodati biljaka i ljekovitih trava, koje pozitivno utječu na stanje kože i kose, ističe Bo Iversen iz Urtekramova tima.

[caption id="attachment_363054" align="aligncenter" width="750"] Urtekram -Purple lavender[/caption]

Lavandino ulje djeluje umirujuće na naše emocije, a njezine su aromatične komponente poznate po svom antistresnom djelovanju.

- Formula Ljubičasta lavanda osmišljena je s certificiranim ekološkim ekstraktima i uljima lavande koju sami uzgajamo na poljima u Provansi, u južnoj Francuskoj te ih kombiniramo s probioticima i hijaluronskom kiselinom koja pomaže održati ravnotežu kože i kose, pojašnjava Iversen.

Urtekram je jedan od prvih europskih proizvođača certificirane ekološke kozmetike koji djeluje od 1972. godine. Jedan od temeljnih postulata tvrtke je: „Možete imati povjerenja u naše proizvode“. Upravo stoga veliku pažnju polažu u porijeklo sirovine, održivost i sljedivost u dobavljačkom lancu.

Urtekram proizvode potražite u svim bio&bio trgovinama te na webshopu biobio.hr

Kako sudjelovati?

Odgovorite na pitanje: Urterkram proizvodi za njegu tijela i kose nisu samo organski, oni su i...? (Odgovor potražite u ovom tekstu.)

Lajkajte Lider Facebook i Instagram stranicu, a točne odgovore i svoje podatke (ime, prezime i adresa) šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 11.listopada do ponoći.

Dovoljan je samo jedan mail po osobi. Više mailova s iste e-mail adrese smatrat će se spamom te će se takvi sudionici diskvalificirati. Dobitnici će biti odabrani pomoću programa za slučajni kompjuterski odabir, a njihova imena na Facebook stranici Lidera te u ovom tekstu bit će objavljena u petak 12.listopada.

Dobitnici: Karla Trstenjak i Martina Buzina

20. travanj 2024 13:18