Aktualno
StoryEditor

Bivši predsjednik kluba ‘Fašizam zauvijek‘ nominiran za predsjednika Vrhovnog suda SAD-a

02. Veljača 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Britanski tabloid Daily Mail otkriva da je Neil Gorsuch, sudac iz Colorada i Trumpov kandidat za predsjednika Vrhovnog suda SAD-a pohađao prestižnu školu za dječake Georgetown Preparatory gdje je tijekom ‘80-ih služio kao predsjednik kluba učenika s nazivom "Fašizam zauvijek". U školskom godišnjaku je zapisano da je svrha udruženja "kontriranje liberalnim stavovima vodstva škole".

"U političkim krugovima, klub ‘Fašizam zauvijek" sa neumoljivim predsjednikom Goruschem, sa zadovoljstvom je i bez razmišljanja odgovorio na ljevičarske tendencije naše obrazovne ustanove," piše u opisu fotografije objavljene u godišnjaku.

Prema istom izvoru Gorsuch je kroz srednjoškolsko obrazovanje utemeljio novine The Morningside Review i The Federalist, također u opreci s liberalnim političkim stavovima u Georgetownu.

Vijest je danas zapalila društvene mreže, pa se, uz fotografije iz godišnjaka, pojavio i citat koji sugerira da je mladom Gorsuchu nekoć uzor bio Henry Kissinger.

https://twitter.com/bfouhy/status/826770367104552960?ref_src=twsrc%5Etfw

Nakon javnog imenovanja kandidatom za predsjednika Vrhovnog suda, sam Gorsuch rekao je da ima određenih mana, ali i prisegnuo da će u potpunosti poštivati Ustav i provoditi zakone SAD-a. Što se tiče njegovih školskih kolega, oni su mu pružili podršku.

"Ponosni smo što je sin katoličke, jezuitske škole Georgetown Preparatory, osnovane iste godine kada i Vrhovni sud SAD-a, nominiran na najvišu sudačku dužnost. Svi mi ovdje šaljemo mu pozdrave i upućujemo molitve," rekao je predsjednik učeničkog vijeća škole, svećenik Scott R. Pilarz.

20. travanj 2024 03:36