Biznis i politika
StoryEditor

Do utorka dogovor Agrokora i banaka o Mercatoru

20. Veljača 2014.

Rok do kada Agrokor i banke vjerovnice slovenskog Mercatora trebaju postići dogovor o reprogramiranju Mercatorovih kredita, što je uvjet za realizaciju lani sklopljenog kupoprodajnog ugovora između Agrokora i većinskih vlasnika Mercatora, istječe idućeg petka, ali će do idućeg utorka Agrokor i banke formalizirati već postignuti dogovor, objavio je u četvrtak slovenski radio pozivajući se na neslužbene izvore.

O napretku u pregovorima između Agrokora i banaka koji još treba formalizirati javljaju i drugi slovenski mediji, koji tvrde da su se s reprogramom Mercatorovih kredita složile i austrijske banke Erstebank i Raiffeisen banka koje su se zadnjih tjedana tome najviše odupirale.

Slovenski radio podsjeća da još nema konačnog dogovora o tome po kojoj će cijeni Agrokor platiti dionice prodajnom konzorciju vlasnika Mercatora u kojemu je 12 tvrtki i banaka, nakon što je krajem godine Agrokor, zbog zahtjeva banaka da odmah vrati dio Mercatorovih kredita, cijenu za dionicu spustio s dogovorenih 120 na 80 eura. Uz to, Slovenski radio navodi da Agrokor i dalje ne raspolaže potrebnim sredstvima za finalizaciju preuzimanja te da će mu u osiguranju potrebnih sredstava za to pomoći Adris grupa, Podravka i Frank, a da bi dogovor o modalitetima preuzimanja mogao pogoditi postojeće Mercatorove dobavljače.

Unatoč pozitivnim vijestima o napretku u pregovorima, vrijednost Mercatorove dionice na Ljubljanskoj burzi u četvrtak je pala. Tečaj Mercatorovih dionica s kojima je ostvareno 26.830 eura prometa spustio se u četvrtak za 3,18 posto - na 73 eura.

19. travanj 2024 12:49