Hrvatska
StoryEditor

100 milijuna kuna za sanaciju cesta uništenih poplavom

16. Lipanj 2014.
Piše:
liderhrt

Za obnovu i sanaciju državnih, županijskih i lokalnih cesta na stradalom području interventno će se osigurati stotinu milijuna kuna kroz Hrvatske ceste, najavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

On je danas boravio u područjima županjske Posavine stradalim od poplave, te najavio kako će i Hrvatska pošta maksimalno ubrzati otvorenje nekih poštanskih ureda.

- Hrvatske željeznice rade hitnu sanaciju pruge Vinkovci-Gunja jer imamo vrlo velikih potreba, posebice s bosanske strane u cargo prijevozu - kazao je i dodao kako će područje županjske Posavine biti jedno od prioritetnih područja za razvoj širokopojasnog interneta kako bi tamošnje ustanove i škole dobile brzi pristup internetu.

Prema riječima člana Uprave Hrvatskih cesta Jurice Krleže, već je počela izrada projekata sanacije državnih, županijskih i lokalnih cesta na stradalom području županjske Posavine. Riječ je o 22 kilometra cesta na kojima je pruzročena šteta od oko 40 milijuna kuna, naveo je Krleža dodajući kako je procjena šteta napravljena vizualnim pregledom te je moguće da će, kada se ceste detaljno pregledaju, procjena šteta biti i veća.

24. travanj 2024 16:55