Hrvatska
StoryEditor

21 milijun kuna za 54 turistička infrastrukturna projekta

01. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Ministar turizma Darko Lorencin danas je donio odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa Fonda za razvoj turizma u 2014. godini. Ovom odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje 54 projekta u ukupnoj vrijednosti od 20 milijuna i 810 tisuća kuna.

„Cilj ovog programa je razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove u svrhu jačanja konkurentnosti turizma. Područja financiranja su objekti javnih subjekata kojima se unaprjeđuje konkurentnost turističke destinacije razvojem različitih oblika turističke ponude kao što su kulturni, zdravstveni, poslovni i drugi oblici turizma te objekti devastirane kulturne i povijesne baštine, koji će se valorizirati kroz turizam kao objekti javne infrastrukture. Također, radi se i o resursima prirodne baštine (nenaseljeni otoci, jezera, vodopadi, kanjoni, špilje, močvare, zaštićena prirodna područja i dr.) koji se valoriziraju kroz turizam“, pojašnjava ministar turizma Darko Lorencin.

Sredstva su namijenjena za izradu projektne dokumentacije, pripremu ostale natječajne dokumentacije koja nedostaje investicijskom projektu javne turističke infrastrukture, a neophodna je za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije te za izvršenje samih investicija javne infrastrukture.

Predlagatelji za područja financiranja su subjekti javnog sektora - gradovi/općine, županije odnosno trgovačka društva u njihovom ili državnom vlasništvu, turističke zajednice, kao i javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode.

Ministarstvo sufinancira do 80% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta.

03. svibanj 2024 09:36