Hrvatska
StoryEditor

Adris Grupa: Ambicije onih koji su od politike napravili zanimanje su ispred razuma i nacionalnog interesa

01. Srpanj 2015.

Nakon jučerašnjeg prijedloga Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije koje predlaže Saboru da zatraži reviziju privatizacije Croatia osiguranja, oglasili su se i iz Adris Grupe.

Priopćenje donosimo u cjelosti.

"Nakon nedavne inicijative za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje bi, tobože, utvrdilo okolnosti privatizacije Croatia osiguranja i jučerašnjeg prijedloga Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije koje predlaže Saboru da zatraži reviziju privatizacije Croatia osiguranja, Adris grupa - ne ulazeći u legitimnost i oportunost ovakvih političkih inicijativa, poglavito u predizborno vrijeme - drži potrebnim skrenuti pozornost javnosti na sljedeće činjenice:

Adris grupa prihvatila je pravila koja je odredio prodavatelj (RH) i sudjelovala na međunarodnom natječaju za privatizaciju CO. U međunarodnoj konkurenciji dala je najbolju ponudu za kupnju 38,6 posto dionica vodeće osiguravateljne nacionalne tvrtke. Istodobno, Adris se obvezao dokapitalizirati CO s dodatnih 840 milijuna kuna, što je i učinio. Od tada, Adris čini sve kako bi, na otvorenom tržištu osiguranja i u konkurenciji globalnih kompanija, CO ojačao svoju tržišnu poziciju u Hrvatskoj i regiji. Cilj nam je da ova stara hrvatska tvrtka postane regionalnim liderom. Time bismo kao gospodarstvenici na najbolji način pridonijeli svojoj domovini, konačnom izlasku Hrvatske iz krize i daljnjem jačanju hrvatskog gospodarstva.

Ali, čini se da to nije dovoljno. Da su ambicije onih koji su od politike i, nažalost, od domoljublja napravili vlastito zanimanje, uvijek ispred razuma i šireg nacionalnog interesa. Da se u želji za osvajanjem ili pak zadržavanjem vlasti, ne biraju sredstva, kadšto i na vrlo suspektan način, te da uvijek u tom poslu stradava pamet, a u slučaju CO održivost i, moguće, radna mjesta!

25. travanj 2024 12:13