Aktualno Hrvatska Preporučeno

Adris odbio poziv ministra Darka Horvata da se uključi u rješavanje problema Uljanika

Squeeze
Edis Felić

Poziv ministra gospodarstva Darka Horvata Adrisu, tvrtki koja participira u vlasništvu Uljanika, da se aktivno uključi u proceduru i odabir strateškog partnera te donošenja plana restrukturiranja, čini se da neće biti prihvaćen od rovinjske tvrtke.

>>>Horvat: Za rješenje situacije u Uljaniku trebao bi se uključiti i Adris

Iz Adrisa poručuju da nemaju što dodati svome ranije iznesenom stavu, a taj je da je ta tvrtka usredotočena ‘na postojeće poslove u kojima kontinuirano ostvaruje rast svih ključnih pokazatelja poslovanja’.

Adris je 2012. sudjelovao u dokapitalizaciji Uljanika s kunskom protuvrijednosti od milijun eura stekavši 2,47 posto dionica, a kupnjom Croatia osiguranja 2014. rovinjska je tvrtka stekla dodatnih 9,93 posto Uljanika. U Adrisu podsjećaju da su već pokazali socijalnu odgovornost i razumijevanja važnosti Uljanika za istarsko i hrvatsko gospodarstvo.

>>>Adris grupa nije podržala nagodbu

– Svojedobno smo, s početkom krize u Uljaniku, pomogli ovu tvrtku, očekujući da će pronaći dugoročno održivo rješenje. Budući da Uljanik u tome nije uspio i da se kriza nastavila, nadamo se, kao i cijela hrvatska javnost, da će uprava i strateški partner uz pomoć mjerodavnih ministarstava naći rješenje za održivost hrvatske brodogradnje i Uljanika, poručuju iz Adrisa.

Dakle, Adris se neće odazvati na poziv ministra Horvata.

Komentari