Hrvatska
StoryEditor

Agrokorova Abrakadabra online kupcima nudi 100.000 artikala i 1000 brendova

31. Ožujak 2016.

Virtualna vrata Abrakadabre otvaraju se u ponedjeljak u ponoć na domeni www.abrakadabra.com, gdje će se hrvatskim online kupcima na jednom mjestu ponuditi čak 100.000 artikala, gotovo 1000 brendova koji dolaze od više od 200 partnera.

Koncern Agrokor je danas premijerno novinarima predstavio svoj tvrtku A007 iza koje stoji prvi hrvatski online mall Abrakadabra. Virtualna vrata Abrakadabre otvaraju se u ponedjeljak u ponoć na domeni www.abrakadabra.com, gdje će se hrvatskim online kupcima na jednom mjestu ponuditi čak 100.000 artikala, gotovo 1000 brendova koji dolaze od više od 200 partnera.  Agrokor ovim putem snažno ulazi u e-commerce, pokušat će, tvrdi Hrvoje Kraljević, direktor A007 i direktor Tiska, izgraditi lidersku poziciju na tom tržištu i to ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji.

- Nakon Hrvatske cilj je proširiti se na tržište Slovenije, a uslijedit će tržište Srbije i druga tržišta jugoistočne Europe, rekao je Kraljević i dodao kako je u izgradnju platforme dosad uloženo 40 milijuna kuna. Trenutno je u tvrtci A007 zaposleno 25 stručnjaka, a plan je do kraja godine taj broj učetverostručiti. Planovi su ambiciozni, samo u prvih 12 mjeseci očekuje se, kazao je Kraljević, i do 20 milijuna eura prometa.

Abrakadabra neće biti izravan konkurent Konzum kliku, jer neće sadržavati prehrambene artikle, no zato nudi  11 kategorija i to Auto-Moto, Bijela tehnika, Vrt i alati, Računala i periferija, Igračke, Knjige, Ljepota i njega, Moda, Oprema za bebe, Potrošačka elektronika te Sport i dodaci prehrani.

Dostava većine artikala je besplatna i moguća je na 1300 kioska Tiska te na više od 50 Paketomata Tiska diljem Hrvatske, dok dostava na kućnu adresu stoji 19 kuna, osim ako cijena artikla prelazi 900 kuna što je limit za besplatnu dostavu također. Modeli plaćanja su razni, rekao je Kraljević. Podržavaju sve kartice hrvatskih banaka, moguća je kupnja na rate, te plaćanje pouzećem na kućnu adresu.

- U pregovorima smo sa PayPalom, a imat ćemo i druge modele plaćanja o kojima još pregovaramo, istaknuo je Kraljević.

E-commerce u Hrvatskoj raste po stopi od 20 do 25 posto godišnje, a online prodaja u Hrvatskoj ima godišnji promet od 3,5 milijardi kuna, što je tek četiri posto ukupnog prometa u maloprodaji.

- Upravo smo u tome vidjeli mogućnost da se pozicioniramo na liderske pozicije, ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji, kazala je Anita Lacmanović, direktorica Operacija.

Navodi da je jedna od posebnosti Abrakadabre Avenue de CRO gdje se može kupiti odjeća hrvatskih dizajnera Aleksandre Dojčinović, Neba, Krie, Elfsa, Zigmana, Borisa Pavlina, A‘Marie, Hippy gardena, Lokomotive  i drugih. Također, po prvi puta su na hrvatskom web shopu dostupni i brendovi Red Bull fashion, Colmar, Bellabeat Leaf čije je Abrakadabra jedino prodajno mjesto u Hrvatskoj, Mad Pax koji su Brad Pitt i Angelina Jolie dizajnirali, te Greyp, Kisha, F&F i Intersport koji su po prvi puta dostupni za kupnju online, a još mnogi drugi su u pripremi.

20. travanj 2024 08:56