Hrvatska
StoryEditor

Akcija Kupujmo hrvatsko okupila 300 proizvođača koji po promotivnim cijenama prodaju proizvode

29. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Na glavnom zagrebačkom trgu u četvrtak i petak se održava akcija Hrvatske gospodarske komore (HGK) Kupujmo hrvatsko, na kojoj po promotivnim cijenama svoje proizvode prodaje 300 hrvatskih proizvođača. Uz niz velikih hrvatskih tvrtki poput Kraša, Dukata i Podravke predstavljaju se i brojne male tvrtke i OPG-ovi, a akcija traje 29. i 30. rujna od 9 do 19 sati.

- Trenutno je u Hrvatskoj više od 211 tisuća nezaposlenih. ‘Kupujmo hrvatsko‘ je rješenje, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović tijekom svečanog otvorenja akcije.

[caption id="attachment_241076" align="aligncenter" width="750"]Luka Burilović Luka Burilović u kupnji hrvatskih proizvoda[/caption]

Naglasio je da svi imamo jednaku odgovornost za stanje ekonomije, a da je pozitivan odnos prema vlastitom proizvodu najbolji način iskazivanja domoljublja.

- Apeliram na svijest svakoga građanina - kupovinom domaćeg čuvamo radna mjesta i stvaramo bogatiju Hrvatsku, kazao je Burilović, ističući da ‘Kupujmo hrvatsko‘ mora postati stil života.

Zahvalu je posebice uputio tristotinjak hrvatskih proizvođača koji 29. i 30. rujna, od 9 do 19 sati, u Zagrebu izlažu i prodaju svoje proizvode po povoljnim cijenama.

- Posebno priznanje trebamo dati herojima današnjice, zato vas sve pozivam da potrošačku košaricu dopunite sa samo pet posto više domaćeg. Jamčim da će to imati pozitivan učinak na ukupno gospodarstvo, kazao je Burilović.

- Najveća su naša kvaliteta upravo domaći proizvodi. HGK to ovom akcijom pokazuje, a građani prepoznaju pa se njih 84 posto odlučuje na kupnju proizvoda hrvatske kvalitete, rekla je Mirka Jozić, izaslanica zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

HGK je s nacionalnom akcijom Kupujmo hrvatsko počeo 1997. i njome promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nositelje znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Cilj akcije je osvijestiti važnost proizvodnje, ali i kupovine domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i očuvanju nacionalnog identiteta.

17. travanj 2024 00:11