Hrvatska
StoryEditor

Ako ne znate kuda na godišnji odmor, Place2go vam može pomoći

18. Ožujak 2016.

Peti po redu međunarodni sajam turizma Place2go otvoren je u petak u Boćarskom domu Zrinjevac, a okupio je do sada rekordnih 160 izlagača iz 19 zemalja, koji će do nedjelje, 20. ožujka predstaviti svoju ponudu hrvatskim odnosno zagrebačkim ljubiteljima putovanja.

- Sretni smo što smo unatoč raznim preprekama uspjeli ‘dogurati‘ ovaj projekt do petog izdanja na kojem se prvi put hrvatskoj publici predstavljaju Maroko, Izrael i Japan sa svojom turističkom ponudom, a tu su i drugi brojni, već ‘stari‘ izlagači iz Indonezije, Indije, Tajlanda, Belgije, Turske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine, kao i izlagači iz Hrvatske, kazala je na otvorenju začetnica i direktorica sajma Damjana Domanovac.

Novost je ove godine "posebno jak" prvi dan sajma, ili Place2go Bussiness Friday, na kojemu će se turističke agencije iz Bugarske, Grčke, Turske, Tajlanda, Indonezije, Srbije i Slovenije, kao i mnogobrojni drugi poslovni posjetitelji, moći izravno dogovarati suradnju, istaknula je Domanovac, naglašavajući kako će i ostala dva dan sajma publici pružiti pravu avanturu uz brojne atraktivne sadržaje.

Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica smatra da je dobro što postoji ovakav sajam za susret ponuditelja i publike koja traži putovanja. Očekuje se da će turizam u Hrvatskoj, nakon lanjske rekordne sezone, i ove godine ostvariti dobar rezultat s obzirom na dobre najave sa svih tržišta, istaknula je Brzica.

Među izlagačima na sajmu su i brojne aviokompanije, od kojih će neke najaviti uspostavu novih direktnih linija koje će povezati Hrvatsku s Kanadom, Izraelom, Rusijom, Portugalom i Češkom, a tu su i brojne turističke zajednice (Osijeka, Bjelovarsko-bilogorske županije, Karlovca i Zagreba) kao i hrvatski nacionalni i parkovi prirode.

Prvi dan sajma do 16 sati otvoren je isključivo za poslovne posjetitelje kako bi im se omogućili sastanci s izlagačima i dogovori o budućoj suradnji, a predviđena su i predavanja turističkih profesionalaca o novim trendovima u turizmu.

Održat će se i panel s temom gastronomskog turizma u Hrvatskoj u sklopu predstavljanja festivala Taste the Mediterranean, a posjetitelji će moći doznati i koje su najbolje mogućnosti za primjerice zamjenu vikendica s nekim na drugom kraju svijeta, što je potrebno da bi radili ili studirali u Australiji ili kako odabrati najbolje odredište za vjenčanje u inozemstvu i slično.

Sajam ima i humanitarni karakter jer nastavlja suradnju s udrugom "Kolajna ljubavi", koja aktivno djeluje na područje Hrvatske te susjedne BiH, ali i u Africi, a organizatori očekuju više od tisuću posjetitelja.

27. travanj 2024 17:44