Hrvatska
StoryEditor

Ako se ovako nastavi Zagreb će proglasiti elementarnu nepogodu

14. Siječanj 2013.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović danas je kazao da su sve ekipe zimske službe u Zagrebu na terenu i čine sve da bi prometnice što bolje očistili, no ako snijeg i dalje bude padao istim intenzitetom spomenuo je i mogućnost proglašenja elementarne nepogode.

- Zasad izgleda kao da radimo Sizifov posao, a radit ćemo i dalje - rekao je Čović u izjavi novinarima na Trgu bana Jelačića, nakon što je sa zimskom službom i direktorima Holdingovih podružnica: ZET-a, Zagrebačkih cesta, Čistoće, Zagrebparkinga i drugih obišao grad i vidio sve neuralgične točke gdje se promet odvija usporeno i otežano. Podsjetio je da su se sinoć dobro pripremili za padaline i da su posao odradili izvanredno dobro jer su ulice bile očišćene.

- Sada, uvidom na terenu vidimo dosta problema, promet se odvija otežano, a glavni uzrok je taj što snijeg neprekidno pada - kazao je Čović. Naveo je da je svih 210 ekipa zimske službe na terenu. 

- Vidjeli smo da kamioni Čistoće odvoze smeće, da je određen broj zastoja na linijama prema periferiji i na brdskim predjelima, no ostali autobusi voze, a zastoja ima u tramvajskom prometu - naveo je Čović.

Ocijenio je da je, po svemu sudeći, današnji snijeg veći i viši nego onaj prije nepunih mjesec dana te dodao da je jutros službeno bilo 37 centimetara snijega, a da je dopodne palo više od 25 cm novog snijega. Čović je najavio da će popodne ponovno imati sastanak stožera zimske službe, a moguće je da će doći do i proglašenja elementarne nepogode ako padaline ne prestanu. Po informacijama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ), za očekivati je da će se i idućih dana nastaviti takvo stanje. 

26. travanj 2024 17:24