26. travanj 2013.

Alan Klanac novi predsjednik Uprave Jadrolinije

lider.media
lider.media

Alan Klanac, suvlasnik i direktor riječke konzalting tvrtke ‘as2con‘ danas bi trebao biti imenovan novim predsjednikom Uprave Jadrolinije, piše Novi list.

Treba bi postati nasljednikom Slavka Lončara, najdugovječnijeg direktora u državnim poduzećima, koji je na čelu kompanije proveo 14 godina. Dužnost člana Uprave za financije trebala bi pripasti Marku Čičin-Šainu, članu Uprave Primorske banke, dok bi treći član Uprave bio Miljenko Antić, čovjek kontinuiteta u Jadroliniji, jer je on i dosad bio član Uprave kompanije zadužen za tehničke poslove. Kako neslužbeno doznaje Novi list odabir za popunu tročlane Uprave bit će potvrđen na sjednici Nadzornog odbora Jadrolinije zakazanoj danas u 10 sati u Zagrebu.

Natječaj za prvog čovjeka najveće nacionalne putničke kompanije raspisan je prije gotovo šest mjeseci, a bio je poništen uz obrazloženje kako nitko od kandidata nije bio dovoljno dobar za Jadroliniju. 

Ukoliko se informacije o izboru Uprave pokažu točnim kao iznenađenje se može ocijeniti činjenica da novi ljudi u Jadroliniji ne predstavljaju klasična stranačka i politička kadrovska rješenja, već je riječ o mladim ljudima s respektabilnim referencama i zanimljivim radnim iskustvom.

Klanac i Čičin-Šain nisu bili kandidati na prvom natječaju za popunu Uprave Jadrolinije, a jedini se prethodno natjecao Miljenko Antić, koji je od početka slovio kao siguran izbor i čovjek kontinuiteta u Upravi.  Neslužbeno se doznaje kako je na posljednji natječaj stiglo dvadesetak ponuda za sva tri mjesta, što je nešto veći odaziv u odnosu na prethodni natječaj.