Hrvatska
StoryEditor

Analitičari o mogućem novom ministru gospodarstva: Ne znamo ništa o njemu, ali mu želimo puno sreće

15. Siječanj 2016.

Član MOST-a Tomislav Panenić trebao bi biti novi ministar gospodarstva Hrvatske. No, čini se da o načelniku općine Tompojevci, smještenoj nedaleko od Vukovara, malo tko od prominentnih domaćih ekonomskih stručnjaka može nešto više reći

- Nisam čuo za gospodina Panenića. Jedino što mogu učiniti jest poželjeti mu puno sreće – tvrdi ekonomski analitičar Guste Santini. 

Slično priča i Mladen Vedriš, koji  kaže ne može komentirati ovaj izbor budući da ništa ne zna o njegovom načinu rada, niti je upoznat s njegovim likom i djelom.  

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja, pak, bila je pomalo iznenađena mogućim imenovanjem čovjeka za kojeg nikad nije čula, te isto kao i dvoje ranije spomenutih ekonomskih stručnjaka ne zna ništa o gospodinu Paneniću. 

U jednu od najmanjih hrvatskih općina četrdeset dvogodišnji Tomislav Panenić  uveo je javnu LED rasvjetu, projekt navodnjavanja vrijedan milijun kuna, te bežični intenet. U protekle dvije godine Panenić, lokalni heroj Tompojevaca, iz EU fondova je izvukao 3, 5 milijuna kuna, a 2013. godine  u prvom krugu lokalnih izbora pobijedio  je HDZ-ova načelnika Gabrijela Kujundžića. 

24. travanj 2024 02:52