Hrvatska
StoryEditor

Android konferencija Droidcon dolazi u Zagreb

05. Veljača 2015.

Međunarodna konferencija stručnjaka s područja androida Droidcon, po prvi puta će se održati u Zagrebu 29 i 30.travnja ove godine, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Esplanade

  –Nakon niza globalnih Android konferencija, od koji su najpoznatije one u Berlinu i Londonu, sada će se prva takve vrste održati i u Hrvatskoj. Očekujemo oko 400 sudionika, među kojima će biti vrhunski programeri i dizajneri koji rade za tvrtke poput Intela, PayPala, Googlea, a trenutno smo i u pregovorima s Facebookom- izjavio je  David Klapan, hrvatski predstavnik tvrtke Troido, najstarije njemačke Android consulting kompanije, koja i organizira ovu konferenciju.

Konferencija će se istovremeno organizirati  u 3 dvorane, a najavljen je i Barcamp. Naime, radi se o dijelu konferencije gdje svatko može dobiti svojih 5 minuta za izložiti svoju ideju ili program, ukoliko njihova prijava i predstavljeni program bude ocijenjeni kao zanimljivi.

- Osjećam da je Android, i općenito start up scena u Hrvatskoj svakim trenutkom sve snažnija. Zato smo htjeli organizirati ovakvu konferenciju baš ovdje. No, ona mora biti središnje mjesto okupljanja za cijelu regiju. Tako, ovim putem pozivam sve koje zanima ova tema ili misle da mogu nešto ponuditi neka se prijave i posjete Droidcon -rekao je  Miroslav Šimudvarac, čovjek koji je osnovao Troido i stoji iza cijele ideje.

Cijena ulaznice iznosi 1200 kuna, a ako se prijavite do 1.3. dobit ćete popust od 50 posto. Za studente cijena je tek  300 kuna, a sva predavanja biti će na engleskom jeziku.

25. travanj 2024 10:56