Hrvatska
StoryEditor

ARZ i HAC ONC izmijenile način postupanja na Krčkom mostu zbog oluje ali i smijenili djelatnike

11. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) i HAC ONC-a izmijenile su način postupanja na Krčkom mostu u uvjetima olujnog vjetra, zabranivši do daljnjega propuštanje vozila koja prevoze motocikle ili kamp prikolica kojima je u tome trenutku zabranjeno prometovanje mostom, a HAC ONC je donio i odluku o smjeni triju radnika u sektorima naplate cestarina i održavanja. ARZ i HAC ONC, točnije uprave, donijele su zajedničku odluku o izmjeni "Odluke o postupanju na mostu Krk u uvjetima olujnog vjetra", kojom se do daljnjeg zabranjuje propuštanje vozila koja na svojoj transportnoj površini vidljivo prevoze one skupine vozila (npr. motocikli) ili priključna vozila (npr. kamp kućice)  kojima je u tom trenutku zabranjeno prometovanje mostom.

Odluka će biti na snazi do dodatnog usuglašavanja svih relevantnih službi - upravitelja, operatera, policije i prometne inspekcije, a u cilju povećanja nivoa sigurnosti te kvalitetnije usluge korisnicima, kaže se u priopćenju. Na takvu odluku u ARZ-u i HAC ONC-u bili su ponukani prošlotjednim događajima, kad se vlasnicima kamp kućica i motocikala neopravdano naplaćivala previsoka cijena za prijevoz preko mosta Krk.

Smijenjeni su voditelj tehničke jedinice održavanja Most Krk te dva voditelja smjene naplatne postaje Most Krk. Ujedno, Uprava društva dala je i pisana upozorenja sa destimulacijom voditelju tehničke jedinice naplate cestarine, pomoćniku voditelja naplate cestarine te voditelju pravca tehničke jedinice.

- Nakon dobivenog izvještaja unutarnje kontrole HAC ONC-a te utvrđenih činjenica postupanja naših djelatnika na Krčkom mostu u vrijeme vikenda od 5. do 7. kolovoza 2016. godine, a vezano za prijevoz kamp prikolica i motocikala vozilima vučnih službi preko Krčkog mosta u vrijeme ograničenja prometa te načina i dinamike zatvaranja mosta za određene kategorije, donesena je odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za naplatu cestarine i Sektoru za održavanje autocesta. Odluka o kadrovskim promjenama donesena je na temelju činjenica koje ukazuju da se u određenim segmentima ovog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti u obavljanju poslova vezanih za neometano odvijanje prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu s internim aktima te pravovremeno i na vrijeme izvještavale svoje nadređene, kaže se u priopćenju.

Svim radnicima koji su smijenjeni sa svojih radnih mjesta ponuđen je drugi ugovor o radu u skladu s njihovim stručnim spremama, dok su na njihova radna mjesta imenovani radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti, a predloženi od nadležnih direktora sektora, zaključuje se u priopćenju.

20. travanj 2024 05:59