Hrvatska
StoryEditor

AZTN istražuje postupanje Gorenja prema internetskim trgovcima

26. Ožujak 2014.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je postupak kako bi utvrdila da li je tvrtka Gorenje Zagreb sklapanjem zabranjenog sporazuma ograničila prodaju internetskim trgovcima u odnosu na ‘klasične‘ trgovce.

AZTN je, navodi se u današnjem priopćenju, pokrenuo postupak radi utvrđivanja sklapanja zabranjenog sporazuma zbog postojanja indicija da je poduzetnik Gorenje Zagreb poduzetnicima koji se bave internetskom prodajom ograničio pasivnu prodaju i time počinio moguću povredu odredbi Uredbe o skupnom izuzeću vertikalnih sporazuma između poduzetnika te odredbi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja.

Iz Agencije pojašnjavaju da je Gorenje od internetskih trgovina tražilo da prestanu upotrebljavati i širiti sadržaja objavljene na internetskim stranicama www.gorenje.hr i njezinim izvedenicama.

U postupku protiv Gorenja Zagreb AZTN će utvrditi predstavlja li to postupanje, kao i cjenovna i rabatna politika koju Gorenje primjenjuje prema internetskim trgovinama u odnosu na onu koju primjenjuje prema poduzetnicima koji se bave klasičnom prodajom, povredu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja.

19. travanj 2024 22:59