Hrvatska

AZTN istražuje postupanje Gorenja prema internetskim trgovcima

Lider/Hina

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je postupak kako bi utvrdila da li je tvrtka Gorenje Zagreb sklapanjem zabranjenog sporazuma ograničila prodaju internetskim trgovcima u odnosu na ‘klasične’ trgovce.

AZTN je, navodi se u današnjem priopćenju, pokrenuo postupak radi utvrđivanja sklapanja zabranjenog sporazuma zbog postojanja indicija da je poduzetnik Gorenje Zagreb poduzetnicima koji se bave internetskom prodajom ograničio pasivnu prodaju i time počinio moguću povredu odredbi Uredbe o skupnom izuzeću vertikalnih sporazuma između poduzetnika te odredbi Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja.

Iz Agencije pojašnjavaju da je Gorenje od internetskih trgovina tražilo da prestanu upotrebljavati i širiti sadržaja objavljene na internetskim stranicama www.gorenje.hr i njezinim izvedenicama.

U postupku protiv Gorenja Zagreb AZTN će utvrditi predstavlja li to postupanje, kao i cjenovna i rabatna politika koju Gorenje primjenjuje prema internetskim trgovinama u odnosu na onu koju primjenjuje prema poduzetnicima koji se bave klasičnom prodajom, povredu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja.

Komentari

Komentirajte