Hrvatska
StoryEditor

AZTN obustavio postupak ocjene koncentracije Tiska i iNovina

30. Prosinac 2013.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) obustavila je postupak ocjene koncentracije Tiska i iNovina, a nakon što su te dvije tvrtke povukle prijavu namjere provedbe koncentracije, priopćeno je danas iz Agencije.

Prema Zakonu o općem upravnom postupku, prije nego što strankama dostavi meritornu odluku, Agencija je obvezna prihvatiti zahtjeve kojima one odustaju od postupka, navodi se u priopćenju.

Agencija, međutim, podsjeća da je u tom postupku u cijelosti provela dokazni postupak te je bila pripravna za donošenje odluke.

Prvu, nepotpunu prijavu koncentracije Tiska i iNovina, do koje bi bilo došlo promjenom kontrole nad iNovinama i to njihovim pripajanjem Tisku, Agencija je zaprimila u travnju 2013., dok je potpuna prijava Agenciji dostavljena 12. srpnja ove godine.

Nakon toga je otvorena druga faza postupka ocjene koncentracije tijekom koje je sudionicima 3. listopada dostavljena obavijest o preliminarno utvrđenim činjenicama u postupku, a usmena rasprava je održana 17. prosinca ove godine, navodi se u priopćenju Agencije.

Inače, Tisak je 24. prosinca, putem Zagrebačke burze, objavio da su Tisak i iNovine dan ranije, 23. prosinca povukli prijavu namjere provedbe koncentracije.

Tisak i iNovine su dva najveća hrvatska maloprodajna lanca kioska. Većinski vlasnik Tiska je koncern Agrokor s 54,13 posto dionica, a slijedi Adris grupa s udjelom od 25,86 posto, dok u iNovinama rovinjska Adris grupa drži vlasnički udjel od 88,8 posto.

20. travanj 2024 13:37