Hrvatska
StoryEditor

Bandić najavio poslovni sumit Gradovi i regije

10. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Na Zagrebačkom velesajmu predstavljen je poslovni sumit Gradovi i regije generatori razvoja koji će se održati do 17. do 20. rujna.

Sumit je predstavio gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo važnost gradova u privlačenju investicija, te su nositelji snažnih gospodarskih promjena. Pojasnio je da su ciljevi povezati gradove, gospodarstvenike i institucije.

- Zagreb je 45 godina bio lokomotiva razvoja Hrvatske, a sada želimo biti nositelji pozitivnih promjena. Želja nam je da Zagreb postane nositelj razvoja Hrvatske i regije. Trebamo se ugledati na Beč koji je naš prijateljski grad. Učimo od boljih, to nije sramota – istaknuo je Bandić.

Nada se da će sumit ojačati hrvatske i europske investicije u gradove, te podignuti tržišnu konkurentnost.Direktorica ZV-a Marina Pavković istaknula je da je ovo prvi sumit ovakve vrste koji će puno značiti i u redizajnu zagrebačkog velesajma.

- Gradovi su generatori razvoja i misija je ovog sumita umrežavanje dionika, transfer znanja i razmjena iskustva kako bi svi profitirali. Ovaj sumit trebao bi pozicionirati Zagreb na kartama metropola kao mjesto koje teži napretku – dodala je.

Sumit će otvoriti predsjednik Ivo Josipović, a uvodne govore će imati ministri Ivan Vrdoljak i Gordan Maras.

20. travanj 2024 11:22