Hrvatska
StoryEditor

Bandić napustio sjednicu Gradske skupštine

12. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić demonstrativno je napustio današnju sjednicu Gradske skupštine, kako je rekao, tužan i razočaran što je odbijen njegov prijedlog da se po hitnom postupku razmotri prijedlog i donese odluka o izradi urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj.

Možete se loptati sa svojim ugledom i dignitetom Gradske skupštine, no nećete se loptati s ovim gradonačelnikom, niti zagrebačkim Sveučilištem, poručio je Bandić zastupnicima, ocijenivši nedopustivim da se taj prijedlog miče s dnevnog reda bez ikakvog obrazloženja.Na konferenciji za novinare je rekao da nigdje u Europi i svijetu zakonodavna vlast ne vrši prerogative izvršne vlasti. Skupština ne imenuje predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga nego to radi skupština Trgovačkog društva.To je sumrak demokracije, Gradska skupština preuzima izvršnu vlast u Holdingu, a htjela bi biti i gradonačelnik, samo ja još smetam, ustvrdio je.

Hitni postupak o kampusu Borongaj predložen je kako bi se što prije započelo s provođenjem procedure za povlačenje sredstava iz predpristupnih fondova, no prebačen je za iduću sjednicu u rujnu. Predsjednik Skupštine Davor Bernardić rekao je da je interes svih da se plan uređenja kampusa donese, no nedopustivo je da se tek danas dobiva taj prijedlog. Zadatak Gradske skupštine je da kontrolira procese i svaku proračunsku kunu, na dobrobit građana Grada Zagreba, dodao je.Na sjednici, koju je od jutros obilježilo nekoliko stanki, po hitnom postupku predloženo je i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića o čemu će se glasati u nastavku.

23. travanj 2024 15:45